ΕνημέρωσηΠολιτική

Κουρουμπλής: Άμεση δωρεάν συνταγογράφηση rapid test & PCR για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς

Την άμεση δωρεάν συνταγογράφηση των Rapid και PCR test και άρση της κυβερνητικής απόφασης που αναγκάζει τους ανασφάλιστους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους, μόνο στο νοσοκομείο, αντί στον συμβεβλημένο γιατρό με επακόλουθο να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους, ζητά με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής στην κατατεθείσα Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας, αναφέρεται στις επιστολές του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, στις οποίες επισημαίνονται οι έντονες διαμαρτυρίες των ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, τόσο για την κατάργηση της ισότιμης και πλήρους πρόσβασης των ανασφαλίστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όσο και στην άρνηση της κυβέρνησης για δωρεάν συνταγογράφηση των Rapid και PCR test.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, τρεις φoρές την εβδομάδα επισκέπτονται την μονάδα αιμοκάθαρσης και χρειάζονται 3 Rapid test ή PCR. Οι μεταμοσχευμένοι, οι οποίοι είναι σοβαρά ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, κάθε φορά στις τακτικές ή έκτακτες επισκέψεις τους στα εξωτερικά ιατρεία και τις μονάδες μεταμόσχευσης απαιτείται, πριν, να υποβάλλονται σε rapid test ή PCR. Το ίδιο ισχύει και για τους περιτοναϊκούς ασθενείς, σημειώνει ο κ. Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας, θα πρέπει να προβεί άμεσα στη συνταγογράφηση των Rapid test ή PCR των νεφροπαθών μέσω του Ε.Ο.Π.Π.Υ., μέτρο το οποίο εφαρμόζεται και ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, οι μάσκες υψηλής προστασίας ΚΝ-95 ή FFP2 να διατίθενται σε αναγκαίο αριθμό από τα φαρμακεία, με βάση τον ΑΜΚΑ του νεφροπαθούς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger