888 Κουρουμπλής: Όταν αποφασίζεις να σηκώσεις αυτή τη μαρτυρική κατάσταση, θα πιεις το ποτήρι | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουρουμπλής: Όταν αποφασίζεις να σηκώσεις αυτή τη μαρτυρική κατάσταση, θα πιεις το ποτήρι

Κουρουμπλής: Όταν αποφασίζεις να σηκώσεις αυτή τη μαρτυρική κατάσταση, θα πιεις το ποτήρι

«Η ρύθμιση του χρέους δεν ήταν αυτονόητη διαδικασία, μαζί με την ποσοτική χαλάρωση και την επιστροφή στις αγορές συνθέτουν τις πραγματικές στοχεύσεις του αφηγήματος για την υπέρβαση της κρίσης, με στήριξη των πιο ευπαθών πολιτών», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε: «Ο στόχος της ρύθμισης του ελληνικού δημόσιου χρέους δεν ήταν μία αυτονόητη διαδικασία, συνδέεται με δανειστές σκληρούς, όπως είδαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ως εκ τούτου όταν πας να διαπραγματευτείς σε σχέση αδυναμίας με ανθρώπους που έχουν όλη την ισχύ, κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσεις τις επιπτώσεις στην κοινωνία σου».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να σηκώσεις αυτή τη μαρτυρική κατάσταση, θα πιεις το ποτήρι για να φτάσεις στη ρύθμιση του χρέους, την ποσοτική χαλάρωση, την προσπάθεια εξόδου στις αγορές αυτά συνθέτουν ένα αφήγημα με πραγματικές στοχεύσεις, με το στοιχείο της υπέρβασης προς το ξέφωτο».

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «πρώτη φορά κυβέρνηση παίρνει σειρά αντιμέτρων που συνδέονται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα της κοινωνίας, μία κυβέρνηση που νοιάζεται για τους πολίτες της και θα παραλάμβανε μία τέτοια κατάσταση θα έπρεπε να έχει οδηγηθεί εκ των πραγμάτων στην ενίσχυση ομάδων που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη δυσκολία».

«Θα ήταν πραγματικά υποκριτικό να ισχυριστεί κανείς ότι η κατάσταση είναι ευχάριστη, πολύ περισσότερο για εμάς. Είναι πάρα πολύ δύσκολη, επώδυνη, μαρτυρική για πολλούς αλλά κάνεις μία επιλογή ή σηκώνεις το βάρος και βγάζεις τη χώρα από την τραγική μοίρα που την έφεραν οι πρακτικές της αρπαγής και των λαθεμένων επιλογών, ή παραιτείσαι και φεύγεις. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, δεν προερχόμαστε από οικογένειες που έχουν λύσει τα προβλήματά τους στο περιβάλλον μας υπάρχουν και άνεργοι και φτωχοί και συνταξιούχοι».

«Η κοινωνία θα κρίνει, τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, τη στάση ζωής, αλλά και όλους αυτούς τους κυρίους που έχουν τις βαρύτερες πολιτικές -και όχι μόνο- ευθύνες και έχουν και το θράσος να λειτουργούν με τη λογική ότι για όλα όσα έχουν γίνει στη χώρα μας φταίει ο Τσίπρας», επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής.

Δείτε επίσης

«Η Γλυφάδα μας» – Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Που Εκλέγονται Στην Γλυφάδα

Η «μάχη» των υποψηφίων για τις 32 έδρες με τελευταία ενημέρωση στις 27/5/2019, 17:37, σύμφωνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *