888 Κουτσούμπας: Κρατούν αναίτια δύο Έλληνες στρατιωτικούς ως ομήρους | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουτσούμπας: Κρατούν αναίτια δύο Έλληνες στρατιωτικούς ως ομήρους

Κουτσούμπας: Κρατούν αναίτια δύο Έλληνες στρατιωτικούς ως ομήρους

Τους φόβους του ότι η σύνοδος του ΝΑΤΟ θα επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που επανειλημμένα έχει εκφράσει το ΚΚΕ, περί μεγαλύτερης εμπλοκής «αυτού του διεθνούς μηχανισμού τρομοκρατίας των λαών, πολεμικών εμπλοκών και επεμβάσεων» και την εμπλοκή της Ελλάδας σε διαδικασίες «που θα πλήξουν και το ζήτημα που αφορά τα προσφυγικά ρεύματα, στο Αιγαίο, στα νησιά μας», εξέφρασε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε μέσω του Real FM ότι οι διαδικασίες αυτές θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις και σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τα βόρεια σύνορά μας, δηλαδή τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ και το άνοιγμα της διαδικασίας ένταξής της στο ΝΑΤΟ. «Βεβαίως αυτά, μόνο αρνητικά είναι για τον ελληνικό λαό, για τους λαούς της περιοχής», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι είναι αυτονόητο να τεθεί το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα «τη μεγάλη υποκρισία του ΝΑΤΟϊκού μηχανισμού, καθώς Ελλάδα και Τουρκία υποτίθεται ότι είναι χώρες εταίροι, σύμμαχοι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και κρατούν αναίτια, απρόκλητα δύο Έλληνες στρατιωτικούς ως ομήρους, στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε ομηρία η κράτησή τους και βεβαίως δεν υπάρχει καμία πλέον βάση κράτησης».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως και η οποιαδήποτε κωλυσιεργία, είτε από την πλευρά της κυβέρνησης, είτε από την μεριά άλλων διεθνών οργανισμών, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται για τη «φιλία» τους, για την «αλληλεγγύη» τους, θα πρέπει να τελειώσει. Τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα, που τελικά και μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους θα πρέπει να λυθεί. Εκτός των άλλων, δηλαδή, ζητημάτων…».

Ως προς το ενδεχόμενο «παγώματος» της μείωσης συντάξεων και του αφορολόγητου και το «ανοιχτό παράθυρο», που φαίνεται ότι αφήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ερώτημα αν μετά την 21η Αυγούστου αρχίζει κάτι να αλλάζει για την ελληνική κοινωνία, τόνισε: «Ό,τι και να λένε, οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν 1 δισ. ευρώ με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, στις αρχές του 2019, ενώ από τις αρχές του 2020 η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα οδηγήσει σε νέα αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων. Αυτή είναι η ουσία και η κυβερνητική υποκρισία, μαζί με την υποκρισία των εταίρων της, της Ε.Ε. και των υπολοίπων, δεν έχει πραγματικά όρια».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γ.γ. του ΚΚΕ επισήμανε -μεταξύ άλλων- πως «αν οι κύριοι της κυβέρνησης ήθελαν, θα μπορούσαν πολύ καλά να ψηφίσουν, πριν λίγες μέρες, την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, για να μην υπάρχει καμιά μείωση στις συντάξεις και βεβαίως για τη μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό, άσχετα από το πότε θα γίνουν εκλογές, να μην πιστεύει «σε τέτοιες πλέον ψεύτικες υποσχέσεις, που γίνονται μόνο για να εγκλωβιστεί ξανά σε σχήματα που τον οδηγούν σε νέα αδιέξοδα και μειώνουν το εισόδημά του, αυξάνουν την φορολογία του, μόνο και μόνο για να δώσουν κέρδη σε λίγους ομίλους».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε ότι «η συμφωνία δεν έγινε για το όνομα, για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό -η οποία δόθηκε έτσι κι αλλιώς, δεν είναι αυτό το πρόβλημα- η συμφωνία έγινε με απαίτηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κυρίως των Αμερικανών και της Γερμανίας, με τη σύμφωνη φυσικά γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τους κάνει και αυτή τη βρώμικη δουλειά. Έγινε κυρίως για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Επείγονται, γιατί θέλουν να βγάλουν την όποια επιρροή της Ρωσίας, όποια έχει απομείνει ακόμα, στα Βαλκάνια, στα Δυτικά Βαλκάνια».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «όχι» όταν θα έλθει για κύρωση η συμφωνία, ενώ στην παρατήρηση περί «ύπαρξης κάποιων σεναρίων ότι μπορεί δια της αποχής να διευκόλυνε», τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή το ξεκαθαρίσαμε και στον κ. Τσίπρα, κι εγώ προσωπικά, όταν με κάλεσε και μου είπε για το που οδηγούνται και που καταλήγουν να συμφωνήσουν με τη γειτονική δημοκρατία και στον κ. Κοτζιά και βεβαίως με δημόσιες τοποθετήσεις το ΚΚΕ έχει μιλήσει για αυτό».

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ – ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ..

“Αγάπησε” ξαφνικά το δημόσιο σύστημα στην υγεία ο Πρωθυπουργός. Φαίνεται ότι κατάλαβε και ο ίδιος …