Κουτσούμπας: Να σώσουμε ό,τι σώζεται


«ΚομμουνιστήςΚομμουνίστρια σήμερα σημαίνει να είσαι επαναστάτης και καινοτόμος. Γιατί τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης μπορούν να υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο μόνο αν αντιστοιχηθούν με καινοτόμες σχέσεις παραγωγής, στέλνοντας στο μουσείο της κοινωνικής ιστορίας το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Σημαίνει να κοιτάς κατάματα τον πολύ αρνητικό συσχετισμό στην Ελλάδα και παγκόσμια, μέσα στον οποίο δρα το ΚΚΕ, χωρίς να υποτάσσεσαι. Ακόμα και τώρα, που ο τροχός της Ιστορίας φαίνεται να έχει βυθιστεί στις λάσπες, εσύ να συμμετέχεις μαζί με τους συντρόφους σου, να σπρώχνεις «με γόνα και με στήθος να τον βγάλουμε από τη λάσπη», να δείχνεις ότι μπορεί να πάει «μπροστά» και να παλεύεις για αυτό. Και ‘μπροστά’ σήμερα σημαίνει μόνο Ελλάδα με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία, σημαίνει σοσιαλισμός» τονίζει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento».

Στους «απολογητές της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος» περιλαμβάνει, «τους γνήσιους εκφραστές αυτού του συστήματος, όπως π.χ. τη ΝΔ», αλλά «και άλλους, π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε δήθεν με στόχο να βάλει «τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη» και βρέθηκε να υπηρετεί τα κέρδη στο όνομα του «ρεαλισμού», της «προόδου» ακόμα και της «Αριστεράς», διαψεύδοντας τις χίμαιρες στις οποίες ο ίδιος είχε επενδύσει και σπέρνοντας την απογοήτευση σε ένα μεγάλο κομμάτι τίμιων ανθρώπων που τον πίστεψαν».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση