Κουτσούμπας: Πολιτικά τα κριτήρια αντιμετώπισης της πανδημίας

Πολιτικά και όχι επιστημονικά είναι για το ΚΚΕ τα κριτήρια αντιμετώπισης της πανδημίας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στην ομιλία του, στη συζήτηση στην Ολομέλεια, να διατυπώνει την άποψη ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης υπαγορεύονται από οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επέκρινε την κυβέρνηση για στοχοποίηση των γιατρών και άρνηση θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. «Μιλάτε για τρίτο κύμα χωρίς να έχει περάσει το δεύτερο, κριτήριο στη διαχείριση της πανδημίας δεν είναι οι ανάγκες των πολιτών, δεν προχωρήσατε σε επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και παρουσιάζετε μια εικονική πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις ελλείψεις ούτε το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου με ότι σημαίνει αυτό για τη δημόσια υγεία», είπε προς την κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως όλη της η πρεμούρα ήταν να εγκαταστήσει μονάδες καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ημίμετρα τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη πληττόμενων κλάδων, λέγοντας ότι η κανονικότητα που υπόσχεται στους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες είναι κενό γράμμα. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την κατάθεση από τον ΚΚΕ πρότασης νόμου για νέα διαγραφή χρεών.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση