888 Κρίση στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Κρίση στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ

Κρίση στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ

Κρίση στις διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ καταγράφεται μετά την απόφαση να μην διοριστεί νέος πρέσβης στην Άγκυρα, απαντώντας στην αντίστοιχη ενέργεια να μην επιστρέψει ο Τούρκος πρέσβης στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με το προακτορείο Anadolu, o Εμμανουήλ Ναχσόν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ισραήλ αποφάσισε να μην διορίσει νέο πρέσβη στην Άγκυρα για να αντικαταστήσει τον πρώην πρεσβευτή Εϊτάμ Ναέχ.

Το Τελ Αβίβ αποφάσισε, επίσης, να μην διορίσει νέο πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο αξιωματούχος, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή συμβαδίζει με την αρχή της αμοιβαιότητας.

«Ωστόσο, είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ και της Τουρκίας να αποκατασταθεί πλήρως η διπλωματική αντιπροσώπευση», ανέφερε ο Ναχσόν.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο η Τουρκία απελάσε τον πρέσβη του Ισραήλ και ανακάλεσε τον Τούρκο από το Τελ Αβίβ, διαμαρτυρόμενη για τη δολοφονία Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ…;;; Τσελίκ προς Ελλάδα και Κύπρο: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο… Είναι πάνω από το μπόι σας»

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Νέες προκλητικές …