«Κρατική αεροπειρατεία»: Οι διάλογοι, η «βόμβα στο αεροπλάνο» και οι τρεις επιβάτες


Συνεχίζεται το θρίλερ για την «κρατική αεροπειρατεία» αεροσκάφους από το καθεστώς Λουκασένκο, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του στο Μινσκ. Την ίδια ώρα, η ΕΥΠ συνεχίζει εξονυχιστικές έρευνες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ερευνώντας προσεκτικά τις κάμερες ασφαλείας αλλά και τη λίστα των επιβατών. 

Οι λευκορωσικές αρχές είπαν στο πλήρωμα της πτήσης της Ryanair πως το αεροπλάνο ήταν παγιδευμένο και τους «συνέστησαν» να προσγειωθούν στο Μινσκ, σύμφωνα με την καταγραφή των συνομιλιών ανάμεσα στον πιλότο και τον πύργο ελέγχου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Έχουμε πληροφορίες από τις ειδικές υπηρεσίες που λένε πως μια βόμβα βρίσκεται στο αεροπλάνο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί πάνω από το Βίλνιους», αναφέρεται σ’ αυτή την καταγραφή στα αγγλικά που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη διεύθυνση αερομεταφορών του λευκορωσικού υπουργείου Μεταφορών. «Μπορείτε να επαναλάβετε αυτό το μήνυμα;», απαντά ο πιλότος και οι συνομιλητές του τού επιβεβαιώνουν την ίδια πληροφορία.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση