Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες της εστίασης – Το 80% εκτός προγραμμάτων ενίσχυσης


Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στον κλάδο της εστίασης κυρίως για όσους επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται εντός Αττικής καθώς φαίνεται να εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες για μια χρηματοδότηση όλων των επιχειρήσεων από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ύψους 250 εκατομμυρίων που έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως λέει στο CNN Greece, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, κ. Γιάννης Δαβερώνης «σε επαφές με παράγοντες της Περιφέρειας διαπιστώθηκε χωρίς να έχουν γίνει επίσημα ανακοινώσεις, ότι οι προϋποθέσεις και οι όροι που μπαίνουν για χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφήνουν απ έξω το 80% των επιχειρήσεων εστίασης. Εμείς έχουμε από την πρώτη στιγμή ενημερώσει και υποβάλει προτάσεις και συγκεκριμένο σχέδιο αλλά απ ότι φαίνεται μένουμε απ έξω. Με δάνεια και επιστρεπτέες προκαταβολές που στην ουσία είναι δάνεια δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί περισσότερο από όλους του κλάδους. Δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξει η εστίαση, ούτε το υγειονομικό πρωτόκολλο με το οποίο θα ανοίξει όταν θα έρχει η ώρα. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει σχέδιο. Αν υπήρχε σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης θα το γνωρίζαμε και αυτό μας έχει προβληματίσεις πάρα πολύ».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση