Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κραυγή αγωνίας της τουριστικής βιομηχανίας για την απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Κραυγή αγωνίας της τουριστικής βιομηχανίας για την απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ύστατη έκκληση κάνουν όλοι οι παράγοντες ου τουρισμού για την ανάγκη να προστατευθεί το τουριστικό προϊόν της χώρας vis a vis την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ και της εικόνας που παρουσιάζουν οι προορισμοί.

«Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο της καθαριότητας είναι μια ιδιαίτερα κακή είδηση. Τόσο για τη δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών πολλών περιοχών της χώρας, όσο και για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό» αναφέρει σε δήλωσή του με αφορμή τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος.

«Μοιάζει, σα να μην έχουμε καταλάβει τους κινδύνους που γεννιούνται από την παράταση αυτής της απεργίας. Έστω και τώρα, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Κάθε ώρα που περνάει χωρίς λύση, αυξάνει τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και της οικονομίας» καταλήγει. Χτες στο φόντο παρουσίασης των διαδικασιών πιστοποιήσεων για τα boutique ξενοδοχεία ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης επισήμανε τους κινδύνους για την πορεία του τουρισμού από την συσσώρευση τόνων σκουπιδιών στους δρόμους όλης της χώρας κάνοντας έκκληση για επίδειξη στάση υπευθυνότητας από όλες τις πλευρές σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πορεία της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.

Στο μεταξύ το βράδυ χτες η αρμόδια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έκανε έκκληση για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων αναφέροντας ότι η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, πλήττει τον τουρισμό και δυσφημεί τη χώρα. Όπως αναφέρει το Υπουργείο έχει γίνει αποδέκτης κύματος παραπόνων από επαγγελματίες του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Οι τεράστιοι όγκοι των σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες για τους Έλληνες και για τους ξένους επισκέπτες που βρίσκονται στη χώρα μας». Τονίζει ότι φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ζητούν άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και να αποφευχθεί πλήγμα στην εικόνα της χώρας διεθνώς.

Γιώργος Αλεξάκης

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις νοσηλευτών στον ΕΟΔΥ

Προσλήψεις νοσηλευτών στις Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώνονται με κοινή απόφαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη