Κόσμος

Κρεμλίνο: Οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών στο ΝΑΤΟ υπονομεύουν τις ελπίδες για διάλογο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ να αποπέμψει σχεδόν όλα τα μέλη της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας υπονόμευσε τις ελπίδες της Μόσχας, για το ότι οι σχέσεις θα μπορούσαν να εξομαλυνθούν και να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Συμμαχία.

Η απέλαση από το ΝΑΤΟ οκτώ μελών της αποστολής της Ρωσίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, τα οποία όπως δήλωσε χθες αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ήταν «αδήλωτοι αξιωματικοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών», υπήρξε το τελευταίο πλήγμα στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης που βρίσκονται ήδη σε χαμηλό επίπεδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Υπάρχει μια προφανής ανακολουθία στις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ για την επιθυμία τους να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη χώρα μας και τις πραγματικές τους ενέργειες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι ενέργειες αυτές φυσικά -πρόσθεσε ο Πεσκόφ- δεν μας επιτρέπουν να έχουμε αυταπάτες σχετικά με τις δυνατότητες εξομάλυνσης των σχέσεων, την επανάληψη του διαλόγου με το ΝΑΤΟ. Μάλλον οι προοπτικές αυτές υπονομεύονται στην πράξη πλήρως».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock