Επικαιρότητα

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων η χώρα: Κοσμοσυρροή στην αγορά – Αυξημένη κίνηση στις εθνικές

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται η χώρα. Μεγάλη είναι η έξοδος για τις ημέρες των εορτών, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα στις εθνικές οδούς. Κοσμοσυρροή καταγράφεται και στην Χριστουγεννιάτικη αγορά για τα δώρα και «προμήθειες» για το γιορτινό τραπέζι.

Οι εκδρομείς έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν ήδη από την Παρασκευή (22/12) το κλεινόν άστυ, με την η κίνηση από το πρωί του Σαββάτου (23/12) να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Παράλληλα, καθυστερήσεις παρουσιάζονται και στη Λεωφόρο Κηφισού, στην Αττική Οδό, στην Ελευσίνα, αλλά και στο Σχηματάρι.

Αυξημένα, είναι, επίσης και τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά μεταβαίνουν αδιάκοπα όσοι και όσες σκοπεύουν να περάσουν τις διακοπές τους σε νησιωτικούς προορισμούς.

«Ζεσταίνουν οι μηχανές» της αγοράς

Το αδιαχώρητο επικρατεί στις αγορές όλων των συνοικιών, αλλά και του κέντρου της Αθήνας, με τους καταναλωτές και τις καταναλώτριες να σπεύδουν να κάνουν τα ψώνια «της τελευταίας στιγμής».

Και ενώ οι αδειούχοι αναμένουν τις ημέρες αυτές για να λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, οι καταστηματάρχες κρατούν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές και ευελπιστούν η αυξημένη κίνηση που καταγράφεται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, θα μεταφραστεί και σε έσοδα στα ταμεία τους.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης «η προσδοκία τους εμπορικού κόσμου είναι να κινηθεί η φετινή εορταστική περίοδος καλύτερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2022, και ευχή όλων είναι ο τζίρος φέτος να ξεπεράσει τα περυσινά 3,83 δις και να κινηθεί πάνω από τα 4 δισ. ευρώ».

Εορταστικό ωράριο μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν ήδη σε ρυθμούς εορταστικού ωραρίου:

  • Τα εμπορικά καταστήματα το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
  • Αύριο, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
  • Το ίδιο ωράριο ισχύει και για την ερχόμενη Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, την τελευταία του 2023.
  • Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

«Τσουχτερό» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Την ίδια ώρα, η Βαρβάκειος αγορά έχει «πλημμυρίσει» από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (23/12), για την, όσο το δυνατόν πιο οικονομική, προμήθεια των αγαθών εκείνων που θα «στολίσουν» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ωστόσο, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αναμένεται φέτος να κοστίσει ακριβότερα σε σχέση με πέρσι, στους καταναλωτές.

Η ακρίβεια στα τρόφιμα, που παραμένει άλλωστε το μείζον πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά, έχει ως αποτέλεσμα το κόστος για το γιορτινό τραπέζι να εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με πέρσι.

Οι σημαντικές ανατιμήσεις που καταγράφονται σε ελαιόλαδο, λαχανικά, φρούτα και κρέας «ανεβάζουν» τις φετινές δαπάνες των καταναλωτών για τις αγορές τροφίμων ενώ αυξημένες είναι και οι τιμές στα ποτά, όπως στο κρασί, τη μπύρα αλλά και στα αναψυκτικά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock