Κυβέρνηση: Γι’ αυτούς τους εργαζόμενους θα είναι (αρχικά) υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί – Κυρώσεις σε όσους αρνούνται


Ανακοινώθηκαν επισήμως οι κατηγορίες των εργαζομένων που θα υποβληθούν (γι’ αρχή) σε υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, ανακοίνωσε τις κατηγορίες εργαζομένων για τις οποίες θα είναι υποχρεωτικός, σε πρώτη φάση, ο εμβολιασμός.

«Σε πρώτη φάση θα αφορά εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και σε δεύτερη φάση το υγειονομικό προσωπικό της χώρας» διευκρίνισε ο κ. Κοντογεώργης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως θα γίνει με «βάση το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής»η οποία να υπενθυμίσουμε πως έχει διοριστεί από τον πρωθυπουργό

«Προφανώς θα υπάρχει ένα κυρωτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την άρνηση εμβολιασμού, όταν αυτός καταστεί υποχρεωτικός για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες» σημείωσε και διαμήνυσε πως στη συνέχεια το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλους εργαζόμενους.

Θα πρέπει να υπάρξει νέο αίτημα προς την Επιτροπή Βιοηθικής, είπε.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στο άνοιγμα των ραντεβού για το εμβόλιο για τους ανηλίκους, αναφέροντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται ζήτημα υποχρεωτικότητας του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία από Σεπτέμβριο.

«Έχει γίνει η επεξεργασία των δεδομένων και περιμένουμε τις ανακοινώσεις» τόνισε.

Ενημέρωσε πως υπάρχει μία «σημαντική αύξηση στα ραντεβού» και συμπλήρωσε πως μόνο τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου υπήρξαν 15.000 νέα ραντεβού την ημέρα.

«Με την ανακοίνωση των νέων μέτρων τα ραντεβού ανέβησαν σε 30.000 ημερησίως και πλέον ο αριθμός ξεπερνά τις 45.000. 4 στα 10 ραντεβού αφορά ηλικίες κάτω των 40 ετών» είπε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα ποσοστά εμβολιασμών στις ηλικίες 18-29 ετών σημειώνοντας πως ανέρχονται πλέον στο 30%, ηλικίες άνω των 60 αυτό φτάνει το 80%.

pronews.gr

πηγη
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση