Κυβέρνηση: Το στοίχημα για τον νέο ΒΟΑΚ και η δέσμευση Μητσοτάκη


«Προσωπικά δεσμεύομαι ότι το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη θα είναι πρώτη προτεραιότητα. Για την οδική ασφάλεια έχουμε ήδη, μετά από εκτενή διαβούλευση, καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων. Και ναι, ο Βόρειος Οδικός Άξονας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα γίνει. Είναι προσωπική μου δέσμευση». Ήταν Αύγουστος του 2017, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας για την Οδική Ασφάλεια, έθετε την κατασκευή του ΒΟΑΚ, στην αιχμή των προτεραιοτήτων του προγράμματος υποδομών της γαλάζιας διακυβέρνησης.

Έχοντας αναλάβει την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, προέβαινε στην εξαγγελία ότι ο διαγωνισμός για τον νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης θα προκηρυσσόταν εντός του 2021:

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβα απέναντι στην Κρήτη για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής ισχύουν στο ακέραιο. Όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει είναι πολύ αυστηρά», τόνιζε εμφατικά ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Χανιά, τον Φεβρουάριο του 2020.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση