ΕνημέρωσηΠολιτική

Εβδομάδα εξελίξεων: Το σχέδιο της ΕΕ, οι προετοιμασίες της κυβέρνησης και το ρωσικό «χαρτί»

Δεν προβλέπεται… θερινή ραστώνη για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέτος, με τα κράτη-μέλη να προετοιμάζονται ταχύτατα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Και στην Ελλάδα, το θέμα της ενεργειακής επάρκειας βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, με το Μαξίμου και τα αρμόδια υπουργεία να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα ενεργειακά στο Μέγαρο Μαξίμου, από την οποία προέκυψε και σχέδιο τεσσάρων σημείων για την ενεργειακή επάρκεια. 

Το ενεργειακό plan B, που θα τεθεί σε λειτουργία εάν τελικώς η Μόσχα αποφασίσει να κλείσει πλήρως τη «στρόφιγγα» το χειμώνα, είναι ήδη έτοιμο και προβλέπει -προσώρας- εξασφάλιση LNG, διπλασιασμό της παραγωγής λιγνίτη και λειτουργία με εναλλακτικά καύσιμα – ντίζελ των πέντε μονάδων φυσικού αερίου.

Η εβδομάδα που ξεκινάει θα είναι αποκαλυπτική για το τι μέλλει γενέσθαι στην ενέργεια το χειμώνα, καθώς αφενός η Κομισιόν θα παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο σχέδιό της για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης μείωσης ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock