ΚΥΝΙΚΗ ΚΑΙ ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ: ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΗΚΑΝ 100.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ- ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Πόση κυνικότητα να αντέξει κανείς από τους “αρίστους” της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Ο Νίκος Χαρδαλιάς, που ως πρώτο στόχο έχει τον εμβολιασμό όλων, πραγματοποίησε νέα ενημέρωση για την κατάσταση και την πορεία της φωτιά που ξεκίνησε από το Σχίνο.

Με απόλυτη κυνικότητα, ο Χαρδαλιάς παραδέχθηκε ότι “πάνω από 40 χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια. Έχουν καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς οι οποίοι προστατεύτηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη, ενώ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τα σπίτια”.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η νύχτα ήταν δύσκολη και δόθηκε μάχη για την προστασία του καταφυγίου Άγριας Ζωής , στοίχημα το οποίο κέρδισαν οι πυροσβέστες. Η εικόνα της φωτιάς σήμερα είναι πολύ καλύτερη αλλά όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίσουν το έργο τους για την κατάσβεση.

Για το 112 ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχόλια, ανέφερε ότι δεν είναι μέσο επικοινωνίας, χρησιμοποιείται μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα σε τοπικό επίπεδο για την εκκένωση οικισμών. Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που εκδηλώνεται τόσο μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιες καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή. Η προηγούμενη ήταν στη Σάμο.

Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων, τόνισε ακόμα ο υφυπουργός. Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα, υπογράμμισε. Αναφορικά με το πως ξεκίνησε η φωτιά είπε ότι «προχωράει η ανακριτική διαδικασία και το ποιος έχει την ευθύνη ή όχι θα αποδειχθεί μέσα από αυτήν. Αν υπάρξει σύλληψη ή προσαγωγή θα ενημερωθείτε», κατέληξε.

πηγηrealhosting
loading...

Απάντηση