ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυπριακό – Ερσίν Τατάρ: Εμμένει σε διχοτόμηση – «Έχουμε δύο κράτη εδώ και 60 χρόνια»

«Δεν πρόκειται να συζητήσουμε την ομοσπονδία. Γιατί η ομοσπονδία είναι εκτός χρόνου, έληξε. Υπήρξαν τόσες πολλές ευκαιρίες που πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα», δηλώνει ως προς τις προοπτικές διευθέτησής του Κυπριακού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές στάτους των Τουρκοκυπρίων είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται να λειτουργήσει ως μειοψηφία, καθώς και ότι δεν εμπιστεύεται την Ευρώπη. Τονίζει, δε, ότι αν οι Ελληνοκύπριοι είχαν πει «ναι» στο σχέδιο Ανάν, τα Βαρώσια θα είχαν επιστραφεί.

«Η θέση μας είναι αρκούντος ξεκάθαρη. Θέλουμε την κυριαρχική μας ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς, πλήρως αποδεκτό ή να επαναβεβαιωθεί. Αποτελεί εγγενές δικαίωμα λόγω των Συμφωνιών του 1960. Ολοι μας έχουμε μια ιστορία στο νησί, είμαστε συνιδιοκτήτες, συνεταίροι, είμαστε δύο λαοί στο νησί. Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι συνθέτουν τον πληθυσμό της νήσου. Κοιτάζοντας τους αριθμούς, μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες από Τούρκους, αλλά αυτό δεν είναι το ζήτημα. Είμαστε οι Τούρκοι και καθορίζεται στο Σύνταγμα τί ακριβώς είμαστε. Οι Ελληνοκύπριοι είναι Ελληνες και καθορίζεται στο Σύνταγμα τί ακριβώς είναι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger