ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυπριακό: Θέση αρχών από τη Ρωσία εν όψει συνάντησης Χριστοδουλίδη – Λαβρόφ

«Η Ρωσία τάσσεται με συνέπεια υπέρ μιας καθολικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος, εντός των γνωστών διεθνών νομικών πλαισίων, που έχουν θεσπιστεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προβλέπουν τη δημιουργία στην Κύπρο μιας διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας με ενιαίο διεθνές νομικό πρόσωπο, κυριαρχία και υπηκοότητα», σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ειδική ανακοίνωσή του εν όψει της συνάντησης του επικεφαλής του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, αύριο, Πέμπτη.

«Δεν υποστηρίζουμε την ιδέα της μονομερούς διόρθωσης της υπάρχουσας βάσης των συνομιλιών, της επανεξέτασης του μοντέλου της διευθέτησης. Έχουμε ως αφετηρία ότι η συζήτηση της ενδοκυπριακής διάστασης της διευθέτησης, αποτελεί αποκλειστική προτεραιότητα των κυπριακών μερών» τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο ανακοινωθέν του και προσθέτει:

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι παραμένει επίκαιρη η ένταξη των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη συζήτηση της εξωτερικής διάστασης της διευθέτησης και η αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος εγγυήσεων ασφαλείας της νήσου, με εκείνες του ΟΗΕ. Μεγάλη σημασία για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα στο νησί έχει η αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών σχηματισμών».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock