Κυπριακό: Στο «κυρίως πιάτο» περνάνε οι συναντήσεις στη Γενεύη – Το ενδεχόμενο μιας παράτασης


Ένας ελιγμός και μια παράταση στις συνομιλίες μπαίνουν ως αντίβαρο στην δυσοίωνη προοπτική του αδιεξόδου στην άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό που φιλοξενείται στη Γενεύη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες άνοιξε τη «βαλβίδα» της εκτόνωσης, φέρνοντας μπροστά τις κατ’ ιδίαν επαφές με Αναστασιάδη και Τατάρ.

Προγραμμάτισε δε, χρονικά τη συνύπαρξη της ολομέλειας της πενταμερούς στο δείπνο όπου το «γεμάτο στομάχι» θα μετρίαζε την «όρεξη» από την επιμονή σε διαβρωτικές επιλογές για το «κυρίως πιάτο» των συνομιλιών που επανεκκινούν νωρίς το πρωί.

Κατά την βασική ανάλυση αυτές οι κινήσεις, πάνω από εκατό χιλιόμετρα νοτιοδυτικότερα από το Κράν Μοντανά, όπου κατεγράφη το ορόσημο του πιο νωπού -ιστορικά- ναυαγίου στην προσπάθεια προσέγγισης των δυο πλευρών, υποδηλώνουν και την στόχευση του «ρεαλιστή» Γκουτέρες να μην στεφθεί από αποτυχία και ο κύκλος που ανοίγει στην πρωτεύουσα του ομώνυμου ελβετικού καντονίου.

Είναι δε, κατά την προσέγγιση των ίδιων πηγών, ευκρινής η προσπάθεια του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, υπό την ομπρέλα του οποίου διεξάγονται οι συνομιλίες, να κρατήσει ανοιχτό τον ορίζοντα τους, προσδιορίζοντας ως προίκα -για έναν ενδεχόμενο, νέο γύρο – δημόσια τη βάση τουςSource link

realhosting
loading...

Απάντηση