ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυπριακό: Τον Δεκέμβριο «έρχεται» η απάντηση της ΕΕ στην Τουρκία για τα Βαρώσια

Τον Δεκέμβριο τίθεται στο «τραπέζι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πιθανή λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας ως απάντηση στις μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης Ερντογάν και των Τουρκοκυπρίων στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. Η τουρκική προκλητικότητα συζητήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, με τους «27» να εκφράζουν «ισχυρή αλληλεγγύη» στην Κύπρο -ανήμερα της συμπλήρωσης 38 ετών από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, πως το έγγραφο επιλογών της ΕΕ με πιθανά μέτρα-απάντηση πρόκειται να παρουσιαστεί κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τον Δεκέμβριο.

«Συζητήσαμε για τη μονομερή ενέργεια της Τουρκίας που επιδιώκει να αλλάξει το καθεστώς στα Βαρώσια» δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ -ενέργεια η οποία αντιβαίνει στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υπονομεύει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού από τα Ηνωμένα Έθνη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock