Υγεία & Διατροφή

Οι Μάσκες Προσώπου Μιας Χρήσης Και Οι Επαναχρησιμοποιούμενες Μάσκες Προσώπου Βρέθηκαν Να Περιέχουν Διοξείδιο Του Τιτανίου Που Προκαλεί Καρκίνο

Μετάφραση: Απολλόδωρος. Σε μια μελέτη 12 μασκών προσώπου, κάθε μάσκα περιείχε σωματίδια διοξειδίου του τιτανίου (TiO2) σε τουλάχιστον ένα στρώμα, σε επίπεδα που “υπερέβαιναν το αποδεκτό επίπεδο έκθεσης”. Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο κατατάσσει το διοξείδιο του τιτανίου ως καρκινογόνο της ομάδας 2Β, που σημαίνει ότι είναι “πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο” με την εισπνοή….

Μια μετα-ανάλυση ζήτησε να επανεξεταστεί η ασφάλεια του νανο-TiO2, επικαλούμενη πολυάριθμες τοξικές επιδράσεις σε ανθρώπους και υδρόβια ζώα

Οι μάσκες προκαλούν τόσο σωματικό όσο και ψυχολογικό φόρο- το περιοδικό Paediatrics τόνισε τη συναισθηματική επιβάρυνση που αισθάνονται οι γονείς, οι κλινικοί γιατροί και οι ασθενείς λόγω της χρήσης μασκών σε παιδιατρικούς καρκινικούς θαλάμους.

Το YouTube ενημέρωσε τις πολιτικές του σχετικά με το τι συνιστά “παραπληροφόρηση” και πλέον σας επιτρέπει να λέτε ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν.

(Σχετικά: Οι μάσκες προσώπου περιέχουν τοξικό διοξείδιο του τιτανίου, καθώς και τι αποκαλύπτουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Fauci σχετικά με τη χρήση τους)

  • Από τον Dr. Joseph Mercola

Οι μάσκες προσώπου που υποτίθεται ότι προστατεύουν την υγεία σας μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβείς για αυτήν, καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν τοξίνες μέσα στις ίνες τους. Το διοξείδιο του τιτανίου είναι μια τέτοια τοξίνη, μια τοξίνη που είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στις μάσκες προσώπου επειδή είναι ύποπτη για καρκινογένεση στον άνθρωπο όταν εισπνέεται.[1]

Όχι μόνο οι ενήλικες εκτέθηκαν άθελά τους σε αυτή την πιθανώς καρκινογόνο ουσία λόγω των εκτεταμένων εντολών για μάσκες που τέθηκαν σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και τα παιδιά, των οποίων ο οργανισμός είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στις τοξικές επιδράσεις. Σε συνδυασμό με στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι εντολές για μάσκες και η χρήση τους δεν μείωσαν την εξάπλωση του Covid-19,[2] οι αναγκαστικές εντολές για μάσκες γίνονται ακόμη πιο αποτρόπαιες.

Καρκινογόνο της ομάδας 2Β που Aνιχνεύεται σε Mάσκες

Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (“IARC”) κατατάσσει το διοξείδιο του τιτανίου ως καρκινογόνο της ομάδας 2Β, πράγμα που σημαίνει ότι είναι “πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο” με την εισπνοή.[3] Πριν από την πανδημία, αυτό συνέβαινε κυρίως σε επαγγελματικά περιβάλλοντα κατά την παραγωγή σκονών διοξειδίου του τιτανίου ή κατά την κατασκευή προϊόντων που περιέχουν την ουσία.

Υπήρξε επίσης κάποια ανησυχία σχετικά με τα αντηλιακά σε σπρέι (αεροζόλ), τα σπρέι βαφής μαλλιών και τις καλλυντικές σκόνες που περιέχουν μικροσκοπικά σωματίδια διοξειδίου του τιτανίου τα οποία θα μπορούσαν να εισπνευστούν.

Συγκεκριμένα, η πολιτεία της Καλιφόρνιας περιλαμβάνει το διοξείδιο του τιτανίου με τη μορφή αερομεταφερόμενων σωματιδίων μεγέθους 10 μικρομέτρων ή λιγότερο στον κατάλογο Proposition 65, δηλώνοντας: “Το διοξείδιο του τιτανίου (αερομεταφερόμενα, μη δεσμευμένα σωματίδια αναπνεύσιμου μεγέθους) περιλαμβάνεται στον κατάλογο Proposition 65 επειδή μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Η έκθεση σε διοξείδιο του τιτανίου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου “[4].

Παρά το γεγονός ότι η καρκινογόνος δράση του διοξειδίου του τιτανίου όταν εισπνέεται είναι γνωστή, η ένωση χρησιμοποιείται συνήθως σε υφάσματα μάσκας προσώπου για τη βελτίωση της σταθερότητας στο υπεριώδες φως και για χρήση ως λευκή χρωστική ουσία και ματ.

Η τεχνολογία των νανοσωματιδίων χρησιμοποιείται επίσης στις μάσκες προσώπου και οι νανοΐνες που περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή αντιμικροβιακών φίλτρων, συχνά σε συνδυασμό με άργυρο και γραφένιο, ενώ επιστρώσεις νανοσωματιδίων διοξειδίου του τιτανίου μπορούν επίσης να εφαρμοστούν σε βαμβακερά υφάσματα για να ενισχύσουν τις αντιβακτηριακές ιδιότητες [5].

Όχι μόνο έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες σε μελέτες σε ζώα που αφορούσαν την εισπνοή σωματιδίων διοξειδίου του τιτανίου, [6] αλλά μια ομάδα ερευνητών προειδοποίησε για “πιθανές μελλοντικές συνέπειες που προκαλούνται από μια ανεπαρκώς ρυθμιζόμενη χρήση της νανοτεχνολογίας στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα”, επεκτείνοντας τις πιθανές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον: [7]

Αν και αρχικά είχε ταξινομηθεί ως βιολογικά αδρανές, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία σχετικά με την τοξικότητα του TiO2 [διοξείδιο του τιτανίου] στον άνθρωπο και σε οργανισμούς μη στόχους … Χρησιμοποιήθηκε επίσης τεχνητός ιδρώτας για τη δοκιμή της συγκέντρωσης του αργύρου και του TiO2 που απελευθερώνεται από τα υφάσματα. Διαπιστώθηκε ότι ο ρυθμός απελευθέρωσης εξαρτάται από τη συγκέντρωση των νανοϋλικών στο ύφασμα και το pH του ιδρώτα.

Μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Small, το οποίο επικεντρώνεται στην επιστήμη στη νανο- και μικροκλίμακα, ζήτησε επίσης να επανεξεταστεί η ασφάλεια του νανο-TiO2, επικαλούμενη πολυάριθμες τοξικές επιδράσεις σε ανθρώπους και υδρόβια ζώα: [8]

Η γονοτοξικότητα, η βλάβη των μεμβρανών, η φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες αναδεικνύονται ως οι κύριοι μηχανισμοί τοξικότητας του νανο-TiO2. Επιπλέον, το nano-TiO2 μπορεί να συνδεθεί με ελεύθερες ρίζες και μόρια σήματος και να παρεμβαίνει στις βιοχημικές αντιδράσεις στο πλασματέμα [κυτταρική μεμβράνη].

Σε ανώτερο οργανωτικό επίπεδο, η τοξικότητα του nano-TiO2 εκδηλώνεται ως αρνητικές επιδράσεις στα χαρακτηριστικά των οργανισμών που σχετίζονται με την φυσική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, της αναπαραγωγής και της ανοσίας στους υδρόβιους οργανισμούς.

Το TiO2 στις Mάσκες Yπερβαίνει το “αποδεκτό” επίπεδο έκθεσης

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports, οι ερευνητές εξέτασαν την ποσότητα τιτανίου – που χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο των σωματιδίων TiO2 – σε 12 μάσκες προσώπου που προορίζονται να φορεθούν από το κοινό, συμπεριλαμβανομένων των ποικιλιών μίας χρήσης μιας χρήσης καθώς και των επαναχρησιμοποιούμενων μασκών. Οι μάσκες ήταν κατασκευασμένες από διάφορα υλικά, συμπεριλαμβανομένων συνθετικών ινών όπως ο πολυεστέρας και φυσικών ινών, όπως το βαμβάκι.[9]

Κάθε μάσκα περιείχε σωματίδια διοξειδίου του τιτανίου σε τουλάχιστον ένα στρώμα, αν και δεν βρέθηκαν σε βαμβακερές ίνες ή σε λειωμένα μη υφασμένα υφάσματα. Γενικά, η ποσότητα των σωματιδίων διοξειδίου του τιτανίου στα μη υφασμένα υφάσματα ήταν χαμηλότερη – κατά 10 φορές – από ό,τι στις ίνες πολυεστέρα και πολυαμιδίου. Επιπλέον, όλες οι μάσκες εκτός από μία περιείχαν νανοσωματίδια TiO2, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εισπνοής.

Τα νανοσωματίδια συνήθως περιγράφονται ως σωματίδια με μέγεθος μικρότερο από 100 νανόμετρα (nm). Το μέσο μέγεθος των σωματιδίων διοξειδίου του τιτανίου στις μάσκες κυμαινόταν από 89 έως 184 nm. [10] Με βάση ένα μοντέλο στο οποίο οι μάσκες προσώπου “φοριούνται εντατικά”, η μελέτη διαπίστωσε ότι η έκθεση στο διοξείδιο του τιτανίου “υπερέβαινε συστηματικά το αποδεκτό επίπεδο έκθεσης στο TiO2 με εισπνοή (3,6 μg)”.

Στο Twitter, ο Federico Andres Lois μοιράστηκε: “Η καλύτερη (χαμηλότερη μόλυνση) έχει πάνω από 5 φορές το αποδεκτό όριο. Ωχ και παρεμπιπτόντως, αναγκάζετε το παιδί σας να αναπνεύσει μέσω αυτού”. [11] Αυτό, κατέληξαν οι ερευνητές, απαιτεί ενδελεχή έρευνα για την αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων: [12]

[Τ]α αποτελέσματα αυτά προτρέπουν για εμπεριστατωμένη έρευνα των εφαρμογών της (νανο)τεχνολογίας στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για την αποφυγή πιθανών μελλοντικών συνεπειών που προκαλούνται από μια ανεπαρκώς ρυθμισμένη χρήση και για την εφαρμογή ρυθμιστικών προτύπων που καταργούν σταδιακά ή περιορίζουν την ποσότητα των σωματιδίων TiO2, ακολουθώντας την αρχή της ασφάλειας κατά το σχεδιασμό.

Πώς οι Mάσκες Σας Αρρωσταίνουν

Οι πιθανές συνέπειες της εισπνοής καρκινογόνων σωματιδίων από τις μάσκες προσώπου που φορέθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 δεν θα γίνουν γνωστές για χρόνια, αλλά οι κόκκινες σημαίες έχουν σηκωθεί από την αρχή ότι η χρήση μάσκας προσώπου έχει συνέπειες, χωρίς ουσιαστικό όφελος.

Ο Dr. Zacharias Fögen διεξήγαγε μια μελέτη για να διαπιστώσει αν η υποχρεωτική χρήση μάσκας επηρέασε το ποσοστό θνησιμότητας των κρουσμάτων Covid-19 στο Κάνσας από την 1η Αυγούστου έως τις 15 Οκτωβρίου 2020.[13] Επέλεξε την πολιτεία του Κάνσας επειδή, ενώ εξέδωσε εντολή χρήσης μάσκας, οι κομητείες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε να συμμετάσχουν είτε να μην συμμετάσχουν.

Η ανάλυσή του αποκάλυψε ότι οι κομητείες με εντολή χρήσης μάσκας είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από ό,τι οι κομητείες χωρίς εντολή χρήσης μάσκας. “Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η χρήση μάσκας μπορεί να αποτελεί άγνωστη ακόμη απειλή για τον χρήστη αντί να τον προστατεύει, καθιστώντας την εντολή μάσκας μια αμφισβητήσιμη επιδημιολογική παρέμβαση”, κατέληξε.

Αυτή η απειλή, εξήγησε, μπορεί να είναι κάτι που ονομάζεται “φαινόμενο Foegen” – η ιδέα ότι η βαθιά επανεισπνοή σταγονιδίων και ιώσεων που πιάνονται στις μάσκες προσώπου μπορεί να κάνει τη μόλυνση Covid-19 πιο πιθανή ή πιο σοβαρή.

Ο Fögen εξήγησε ότι το να φοράτε μάσκες θα μπορούσε τελικά να αυξήσει το συνολικό ιικό σας φορτίο, επειδή αντί να εκπνέετε ιούς από την αναπνευστική σας οδό και να απαλλάξετε τον οργανισμό σας από αυτούς, αυτοί οι ιοί συλλαμβάνονται στη μάσκα και επιστρέφουν. Αυτό μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ιόντων που περνούν μέσα από τη μάσκα, έτσι ώστε να γίνει περισσότερος από τον αριθμό που θα αποβάλλονταν χωρίς μάσκα. Σύμφωνα με τον Fögen:[14]

Οι βασικές αρχές αυτού του φαινομένου καταδεικνύονται εύκολα όταν φοράμε ταυτόχρονα μάσκα προσώπου και γυαλιά τραβώντας το άνω άκρο της μάσκας πάνω από το κάτω άκρο των γυαλιών. Τα σταγονίδια εμφανίζονται στη μάσκα κατά την εκπνοή και εξαφανίζονται κατά την εισπνοή.

Στο “φαινόμενο Foegen”, οι ιοί*** εξαπλώνονται (λόγω του μικρότερου μεγέθους τους) βαθύτερα στην αναπνευστική οδό. Παρακάμπτουν τους βρόγχους και εισπνέονται βαθιά στις κυψελίδες, όπου μπορούν να προκαλέσουν πνευμονία αντί για βρογχίτιδα, που θα ήταν τυπική για μια λοίμωξη από ιό.

Επιπλέον, οι ιοί αυτά παρακάμπτουν το πολυστρωματικό πλακώδες επιθηλιακό τοίχωμα, στο οποίο δεν μπορούν να περάσουν in vitro και πιθανότατα δεν μπορούν να περάσουν in vivo. Επομένως, ο μόνος πιθανός τρόπος εισόδου των ιόντων στα αιμοφόρα αγγεία είναι μέσω των κυψελίδων.

[Σημ.: Ουδέποτε έχει αποδειχθεί επιστημονικά η ύπαρξη των λεγομένων ιών.]

Μια έκθεση του 2021 που επικεντρώθηκε στην υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία από τη χρήση μάσκας προσώπου [15] σημείωσε περαιτέρω την πιθανή μόνιμη φυσική βλάβη στους πνεύμονες που προκαλείται από την ίνωση από την εισπνοή ινωδών νανοσωματιδίων.

“Υπάρχουν πραγματικοί και σημαντικοί κίνδυνοι αναπνευστικής λοίμωξης, επιδείνωσης της στοματικής υγείας και τραυματισμού των πνευμόνων, όπως πνευμοθώρακας, λόγω συσσώρευσης υγρασίας και επίσης έκθεσης σε δυνητικά επιβλαβή επίπεδα ενός ασφυξιογόνου αερίου (διοξείδιο του άνθρακα [CO2]) που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία”, εξήγησαν οι συντάκτες. [16]

Οι Μάσκες έχουν Ακραίο Ψυχολογικό Αντίκτυπο

Οι σωματικές επιπτώσεις είναι μόνο μία πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη, καθώς οι ψυχολογικές συνέπειες των εντολών μάσκας είναι επίσης σοβαρές. Το περιοδικό Paediatrics επισήμανε πρόσφατα την επιβάρυνση που ένιωθαν οι γονείς, οι κλινικοί γιατροί και οι ασθενείς στους παιδιατρικούς καρκινικούς θαλάμους όταν αναγκάζονταν να φορούν μάσκες. [17]

Κρυμμένοι από τις μάσκες προσώπου, οι κλινικοί ιατροί ένιωθαν αδύναμοι να επιδείξουν ενσυναίσθηση και συμπόνια κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων συζητήσεων με τους ασθενείς τους και τις οικογένειές τους. Έγραψε ένας κλινικός ιατρός, ο οποίος έπρεπε να μεταφέρει καταστροφικά νέα υγείας για το παιδί ενός φίλου: [18]

Η μάσκα μου κάλυπτε την έκφρασή μου. Ίσως ο μόνος τρόπος για να καταλάβει πόσο συντετριμμένος ήμουν όταν έμαθα αυτά τα νέα ήταν από τα δάκρυα που έτρεχαν στα μάτια μου. Η φυσική μου αντίδραση ήταν να αγκαλιάσω τη φίλη μου και να της πω ότι όλα θα πάνε καλά. “Θα σε βοηθήσω, θα τη φτιάξω, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να το ξεπεράσω”.

Αλλά πώς να σας το δείξω όταν τα λόγια μου είναι πνιγμένα από τη μάσκα; Πώς μπορώ να μοιραστώ απαλά τα λόγια της συμπαράστασής μου όταν παλεύω να πάρω κι εγώ η ίδια αρκετό αέρα μέσα από τα 3 στρώματα υφάσματος; Πώς μπορεί κανείς να ανακοινώσει αυτού του είδους τα φρικτά νέα με τον προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό να δημιουργεί ένα φράγμα μεταξύ γιατρού και ασθενούς;

Τα παιδιά επηρεάστηκαν επίσης, καθώς δεν μπορούσαν να δουν τα πρόσωπα των γονέων τους σε μια στιγμή που τους χρειάζονταν περισσότερο. Έγραψε ένας γονέας: [19]

Όταν μια αλλαγή πολιτικής επέβαλε ότι οι γονείς πρέπει να είναι καλυμμένοι 24/7 όσο βρίσκονται στο νοσοκομείο, το παιδί μου ήταν έξαλλο. Έσκιζε τη μάσκα από το πρόσωπό μου και, αν επρόκειτο για χάρτινη μάσκα, τραβούσε τα κορδόνια ώστε να μην μπορεί να φορεθεί ξανά. “Πρέπει να δω τη μαμά μου” μου έλεγε, μαζί με το “χρειάζομαι φιλιά για να νιώσω καλύτερα και δεν μπορείς να με φιλήσεις με μάσκα”.

Μια έκθεση ψυχολογίας του 2021 [20] ανέφερε επίσης ότι οι μάσκες είναι πιθανό να προκαλούν ψυχολογική βλάβη στα παιδιά και να παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη. [21] “Η έκταση της ψυχολογικής βλάβης στους νέους είναι άγνωστη”, ανέφερε η έκθεση, “λόγω της μοναδικής φύσης του “κοινωνικού πειράματος” που βρίσκεται σε εξέλιξη στα σχολεία και στην ευρύτερη κοινωνία”. [22]

Το YouTube σας επιτρέπει τώρα να λέτε ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν

Ίσως να θυμάστε ότι αμέτρητα δημόσια πρόσωπα έχουν αποπλανηθεί από πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα διαδικτυακά μέσα επειδή μίλησαν ενάντια στην αφήγηση, συμπεριλαμβανομένης της λανθασμένης αντίληψης ότι οι μάσκες ήταν χρήσιμες για τη μείωση των περιπτώσεων Covid-19. [23] Πράγματι, δεν πάει πολύς καιρός που ακόμη και οι γιατροί που μίλησαν ενάντια στην υποχρεωτική χρήση μασκών κυνηγήθηκαν σαν ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών. [24]

Τώρα, όπως φαίνεται, το YouTube έχει αλλάξει στάση, καθώς έχει επικαιροποιήσει τις πολιτικές του σχετικά με το τι συνιστά “παραπληροφόρηση”. Η δήλωση ότι “οι μάσκες δεν παίζουν ρόλο στην πρόληψη της μόλυνσης ή της μετάδοσης του Covid-19” ή ότι “η χρήση μάσκας είναι επικίνδυνη ή προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική υγεία” αποτελούσε προηγουμένως παραβίαση της πολιτικής τους, [25] αλλά αυτή η διατύπωση έχει έκτοτε αφαιρεθεί από τα παραδείγματα παραπληροφόρησης.

Άλλες δηλώσεις σχετικές με μάσκες που έχουν αφαιρεθεί από τον ορισμό παραπληροφόρησης του YouTube περιλαμβάνουν: [26]

  • Ισχυρισμοί ότι η χρήση μάσκας προκαλεί πτώση των επιπέδων οξυγόνου σε επικίνδυνα επίπεδα
  • Ισχυρισμοί ότι οι μάσκες προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα ή εγκεφαλική βλάβη
  • Ισχυρισμοί ότι η χρήση μάσκας σας δίνει Covid-19

Περιέργως, ενώ το YouTube δεν κατατάσσει πλέον ως παραπληροφόρηση “τους ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια Covid-19 δεν είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19” [27] , οι “ισχυρισμοί σχετικά με τους εμβολιασμούς Covid-19 που έρχονται σε αντίθεση με τη συναίνεση των εμπειρογνωμόνων από τις τοπικές υγειονομικές αρχές ή τον ΠΟΥ” εξακολουθούν να είναι εκτός ορίων. [28]

Είναι επίσης ενάντια στις κατευθυντήριες γραμμές του YouTube η ανάρτηση “περιεχομένου που ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια προκαλούν χρόνιες παρενέργειες” ή “περιεχομένου που ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια δεν μειώνουν τη μετάδοση ή τη μόλυνση της νόσου “29 – το τελευταίο αποτελεί κατάφωρη αντίφαση με τους όρους τους για το εμβόλιο Covid-19.

Έτσι, ενώ το YouTube σας επιτρέπει τώρα να λέτε ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν, εξακολουθείτε να μην μπορείτε να διαψεύσετε τον ΠΟΥ για τα εμβόλια. Σιγά-σιγά, ωστόσο, η αλήθεια θα αναδυθεί, όπως ήδη συμβαίνει με τις μάσκες προσώπου και το καρκινογόνο περιεχόμενό τους.

  • Πηγές και αναφορές

1, 12 Scientific Reports volume 12, Article number: 2529 (2022), Abstract


—-Δικτυογραφία:

Single Use and Reusable Face Masks Found to Contain Cancer-Causing Titanium Dioxide – The Expose

https://expose-news.com/2022/10/27/face-masks-contain-cancer-causing-titanium-dioxide/

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock