Κόντρα Μενδώνη – Σκουρλέτη για την πλημμυρισμένη Ακρόπολη

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού ροβλήματα για την πλημμύρα που προκάλεσε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η καταιγίδα που σημειώθηκε στην Αττική. Η Λίνα Μενδώνη απάντησε ότι την ευθύνη φέρουν εκείνοι που σταμάτησαν τα έργα.

Για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη οφείλουν να απολογηθούν όσοι σταμάτησαν τα έργα και τις υδραυλικές μελέτες το 2015, για να μη κάνουν απολύτως τίποτα στην πενταετία της διακυβέρνησής τους. Αυτό τόνισε κατά την ομιλία της επί του κρατικού Προϋπολογισμού η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, προσθέτοντας ότι “τώρα που για πρώτη φορά γίνονται πλήρεις μελέτες και έργα αποστράγγισης, καταγγέλλουν αυτούς που τα υλοποιούν. Είναι τόσο το μένος τους που δεν μπορούν να το κρύψουν”, απαντώντας στην κριτική που άσκησε για το θέμα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη δυνατότητα δανεισμού πολιτιστικών αγαθών στο εξωτερικό, η κ. Μενδώνη είπε ότι η μη αξιοποίηση του Πολιτισμού μας ως δημοσίου κεφαλαίου, “εξαιτίας παρωχημένων αντιλήψεων, συνιστά όχι απλώς ασυγχώρητη αδράνεια αλλά εγκληματική αμέλεια, που στερεί τη χώρα από πολύτιμους πόρους, και οδηγεί με ταχείς ρυθμούς σε απαξίωση και μαρασμό των μοναδικών πολιτιστικών, μη ανανεώσιμων πόρων μας”. Σας βεβαιώ, είπε η κ. Μενδώνη απευθυνόμενη στην εθνική αντιπροσωπεία- για τη βούληση και την αποφασιστικότητα μας “να μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο”.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση