Επικαιρότητα

Μύκονος: Τρεις συλλήψεις αστυνομικών – Χρέωναν 12 ευρώ για να φυλάνε βίλες

Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν στην Αθήνα και τη Μύκονο καθώς όπως διαπιστώθηκε παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης ιδιωτικής οικίας του νησιού, παραβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρέωναν 12 ευρώ την ώρα για να φυλάνε τις βίλες. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι δύο από τους συλληφθέντες είναι δόκιμοι αστυφύλακες.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της 13 Αυγούστου 2023 από άνδρες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκατηγορούμενοί τους είναι ακόμα τρεις αστυνομικοί, που επίσης υπηρετούν στο ίδιο νησί.

Προκειμένου να εξακριβωθεί η παράνομη δραστηριότητά τους, προηγήθηκε αρμόδια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία καθώς και το αποδεικτικό υλικό που ανέκυψε στο πλαίσιο της προανάκρισης και της φυσικής επιτήρησης.

Ειδικότερα σύμφωνα με την αστυνομία, προέκυψε ότι οι συληφθέντες τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικές οικίες στο νησί, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα -κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock