Κόντρα στη Βουλή για την ψηφιακή εφαρμογή εγκυρότητας των πιστοποιητικών


Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκαλεί η έξαρση της πανδημίας και οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Στη συζήτηση της τροπολογίας για τη χορήγηση των 150 ευρώ σε νέους ηλικίας 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν και τη δημιουργία ειδικής ψηφιακής εφαρμογής για τον έλεγχο της εγκυρότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από καταστήματα εστίασης ή επιχειρήσεις διοργάνωσης εκδηλώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση ότι μεταβιβάζει τον ελεγκτικό ρόλο σε ιδιώτες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης διερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει στα χέρια της γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε σχέση με την διαπίστωση εμβολιασμού ή όχι από ιδιώτες και όχι από τους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς. «Στέλνετε το μήνυμα της καχυποψίας στην ελληνική κοινωνία τώρα που πρέπει να τη θωρακίσουμε και να προσέλθει για εμβολιασμό», είπε με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά να διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση με τις υποδείξεις της Αρχής συνέταξε το κείμενο της τροπολογίας.

«Η γνωμοδότηση αν χρειαστεί να υπάρξει, θα υπάρξει», σημείωσε και πρόσθεσε πως υπάρχει η έγκριση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας από την Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών, επεσήμανε ότι το μόνο που θα ελέγχεται θα είναι η εγκυρότητα του εγγράφου και όχι το εάν το έγγραφο αυτό είναι πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης ή το αρνητικό αποτέλεσμα μιας μοριακής/ταχείας διάγνωσης.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση