ΕνημέρωσηΟικονομία

Κύπρος: Μείωση ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από 19% σε 5% για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά από 19% σε 5% για διάστημα έξι μηνών αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, εγκρίνοντας τη σχετική πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Ενέργειας της κυπριακής κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι «η κυπριακή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι από τις πρώτες κυβερνήσεις οι οποίες έχουν λάβει δραστικά μέτρα όσον αφορά στο να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, σε αυτό το πληθωριστικό κύμα το οποίο παρατηρείται, όπως για παράδειγμα η οριζόντια μείωση για μεγάλο χρονικό διάστημα της τιμής του ρεύματος κατά 10%».

«Επίσης, ένα από τα εργαλεία τα οποία έχουμε, που είναι η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, θα κοστίσει όσον αφορά το δημόσιο περίπου 70 εκατ. ευρώ σε αύξηση μισθών, επιδομάτων και συντάξεων προς αποζημίωση εργαζομένων για τον πληθωρισμό ενώ από την αύξηση του μισθολογίου στον ιδιωτικό τομέα θα δοθούν επίσης 130 εκατ. ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger