Κύπρος: «Προεδρικό μέγαρο» και «βουλή» ήταν τα «χαρμόσυνα νέα» του Ερντογάν από τα Κατεχόμενα


Η κατασκευή «προεδρικού μεγάρου» και κτιρίου «εθνοσυνέλευσης» στην κατεχόμενη Κύπρο, καθώς και ένος πάρκου – κήπο του έθνους, όπως το χαρακτήρισε- ήταν τα πολυαναμενόμενα «χαρμόσυνα νέα» που είχε να ανακοινώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην «βουλή» του κατοχικού καθεστώτος.    

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «σύμβολα» μίας κρατικής οντότητα, υποστηρίζοντας ότι υπό αυτή την έννοια τα κτίρια αυτά είναι ακτάλληλα. Μάλιστα, με αρκετή έπαρση στο ύφος του και με αρκετή δόση ειρωνίας χαρακτήρισε το λεγόμενο «προεδρικό μέγαρο» του ψευδοκράτους «παράπηγμα (φαβέλα) που ξέμεινε από τους Άγγλους».

Σε μία ομιλία που είχε αρκετές εθνικιστικές κορώνες και ηρωικές αναφορές για την επέτειο της εισβολής, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές κατά τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι ορισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ενοχλούνται από της ενότητα της Τουρκίας με τους Τουρκοκυπρίους. «Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί και θα τους ξεμπροστιάσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα κάνει σχετικές αποκαλύψεις στην ομιλία του αύριο, Τρίτη.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση