Κύπρος: Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ – Οι διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, στο περιθώριο της επίσκεψης εργασίας του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στο Ισραήλ.

Πριν από τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ισραηλινός υπουργός σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε, μεταξύ άλλων, καλωσορίζοντας τον κ. Χριστοδουλίδη, ότι αυτή ήταν η τέταρτη κατά σειρά συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογό του, κάτι που αντανακλά τις μεταξύ τους σχέσεις.

Προσέθεσε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, Κύπρος και Ισραήλ γιόρτασαν 60 χρόνια εξαίρετων σχέσεων τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και σημείωσε ότι το Ισραήλ εκτιμά τα μέγιστα την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης και του Προέδρου της για επανέναρξη πτήσεων προς όφελος του τουρισμού των δύο χωρών. Είπε ακόμα ότι προς τον σκοπό αυτό ετοιμάζεται σχετικό πρωτόκολλο, όπως επίσης και πρωτόκολλο για αναγνώριση του εμβολίου του Ισραήλ. Επισήμανε ότι «η Κύπρος είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Ισραηλινούς. Πέρυσι έχουν επισκεφθεί το όμορφο νησί σας 300 χιλιάδες άτομα» από το Ισραήλ, είπε.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση