Κύπρος: «Φωτιές ανάβει» η παραίτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου που εμπλέκει και τον Τσίπρα

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη, ο διευθυντής της «Καθημερινής Κύπρου», Ανδρέας Παράσχος, λόγω των όσων διαδραματίστηκαν μετά τη δημοσίευση άρθρου του για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την περασμένη Κυριακή.

Στην επιστολή παραίτησης τού διευθυντή της «Καθημερινής Κύπρου», ο Ανδρέας Παράσχος κατονομάζει τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ως το πρόσωπο που ήταν παρών, μαζί με άλλους, όταν ο Κύπριος Πρόεδρος «φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, (σ.σ. ότι το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα με τα “χρυσά διαβατήρια”) άφηνε στο γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις».

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο άρθρο, ο διευθυντής της εφημερίδας έγραφε: «Δεν ξέρω την πρόεδρο του Ανωτάτου, ξέρω όμως τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος για τη λύση δύο κρατών που βολιδοσκοπούσε από το 2017 και εντεύθεν, είχε μιλήσει και σε μένα και το έγραψα τον Μάρτιο του 2018, ότι «θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει συναίνεση από την Ε.Ε. και τη σύμφωνη γνώμη του αρχιεπισκόπου». Είχε όμως αντιληφθεί ότι «τα χρυσά διαβατήρια» ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά, που όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντάνα λύση. Αιφνιδίως όμως το Al Jazeera σήκωσε τη σκεπή και φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και η κουστωδία του και πως εμάς τελικά μας πήρε ο δαίμονας!».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση