888 Κώστας Μπακογιάννης στον Βοτανικό: Άμεσες παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της εγκατάλειψης | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κώστας Μπακογιάννης στον Βοτανικό: Άμεσες παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της εγκατάλειψης

Κώστας Μπακογιάννης στον Βοτανικό: Άμεσες παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της εγκατάλειψης

Στην περιοχή του Βοτανικού, η οποία παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, περπάτησε ο Κώστας Μπακογιάννης και συζήτησε με τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους. Σε γειτονιές χωρίς επαρκή φωτισμό και καθαριότητα, χωρίς ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, αλλά και με αυξημένο αίσθημα ανασφάλειας…

Στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού μίλησε με ηλικιωμένους, οι οποίοι του ζήτησαν να υπάρξουν παρεμβάσεις από τον δήμο Αθηναίων, για αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης, σε μια περιοχή που η κατάσταση της δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και η εικόνα της αναδεικνύει την υποβάθμιση στην οποία έχει οδηγηθεί.

Κώστας Μπακογιάννης στον Βοτανικό: Άμεσες παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της εγκατάλειψης

«Ο Βοτανικός είναι μια ιστορική περιοχή, με πολλές εγκλωβισμένες δυνάμεις που οφείλουμε να απελευθερώσουμε. Οι κάτοικοι επιμένουν να δίνουν τη μάχη τους καθημερινά για καλύτερες συνθήκες, αλλά θέλουν τον δήμο συμπαραστάτη. Στον σχεδιασμό μας υπάρχουν άμεσες, στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση  της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού και του Ελαιώνα, και την ανάδειξη της. Με βάση το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττική, καθώς και την εγκεκριμένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ο δήμος προχωρά στην ολοκλήρωση όλων των θεσμικών προϋποθέσεων, προκειμένου όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι υποδομές στην περιοχή αυτή να αξιοποιηθούν

Κώστας Μπακογιάννης στον Βοτανικό: Άμεσες παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της εγκατάλειψης

Μεταξύ όσων αναφέρονται στο πρόγραμμα που έχει κατατεθεί για την περιοχή του Βοτανικού προβλέπονται τα εξής:

  • Ενίσχυση του πράσινου σε Βοτανικό και Ελαιώνα,  ξεκινώντας από τους χώρους που υπάρχουν ήδη  με τακτική περιποίηση και διασύνδεση μεταξύ τους. Και τον βοτανικό κήπο ανοιχτό για κάθε πολίτη.
  • Φροντίδα για καλά συντηρημένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές  και άλλους χώρους αναψυχής  που θα προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
  • Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στην περιοχή του Βοτανικού και του Ελαιώνα, και ειδικότερα του οδοφωτισμού, της καθαριότητας και των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων.
  • Άμεση απομάκρυνση όλων των εμποδίων από το δημόσιο χώρο, και  επιδιόρθωση ή και ανάπλαση σε όσα πεζοδρόμια απαιτείται, για να βελτιωθεί η κινητικότητα  και η  προσβασιμότητα, αλλά και -στην περίπτωση των σκουπιδιών- η δημόσια υγιεινή.
  • Διαμόρφωση πλαισίου με κίνητρα για την ανάπλαση, ανακατασκευή και αξιοποίηση των άδειων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Με στόχο η περιοχή του Βοτανικού και του Ελαιώνα να αποκτήσει ξανά ζωή, να ενισχυθεί η οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα, και να βελτιωθεί η εικόνα της και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Κώστας Μπακογιάννης στον Βοτανικό: Άμεσες παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της εγκατάλειψης

«Μιλάμε για ένα σχέδιο παρεμβάσεων μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και συνδυαστικά να αλλάξουν ριζικά τη σημερινή εικόνα, μετατρέποντας ξανά την περιοχή του Βοτανικού σε ορόσημο για την πρωτεύουσα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Κώστας Μπακογιάννης στον Βοτανικό: Άμεσες παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της εγκατάλειψης

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου για την τραγωδία στην Μάνδρα [pics]

Ελεύθερη χωρις περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας …