Κ. Πιερρακάκης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνουμε το βήμα προς την ψηφιακή εποχή

Στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την περαιτέρω αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και ειδικά στην πρόκληση της υλοποίησης των έργων που περιλαμβάνονται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στην ομιλία του στο Digital Economy Forum, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

Ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε ότι στόχος είναι μέσα στην επόμενη 4ετία να προχωρήσουν όλα εκείνα τα έργα που χρειάζονται για να περάσει η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε λόγο για μία εξαιρετική συναστρία καθώς υπάρχει η στρατηγική, υπάρχουν τα πρόσωπα αλλά υπάρχουν και τα κεφάλαια που θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε το στοίχημα. Έσπευσε, όμως, να προσθέσει ότι έχουμε κάνει μόνο το πρώτο βήμα.

Ειδική αναφορά έκανε στο gov.gr, το οποίο πολύ σύντομα θα φθάσει στις 1000 υπηρεσίες από 740 που είναι τώρα και τις 501 με τις οποίες ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμο και η εφαρμογή για smartphones με την Ελλάδα «να είμαι μία από τις ελάχιστες χώρες που διαθέτουν τέτοιο app» όπως επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση