ΕνημέρωσηΠολιτική

Λέσχη της Βενετίας: Στην Ολομέλεια για τον απόδημο Ελληνισμό ο Ιωάννης Χρυσουλάκης

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε με ομιλία του στη φετινή Ετήσια Ολομέλεια της Λέσχης της Βενετίας -το Ευρωπαϊκό Φόρουμ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων για θέματα διεθνούς επικοινωνίας- η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βενετία.

Ο κ. Χρυσουλάκης, μιλώντας διαδικτυακά σε πάνελ με θέμα την κλιματική αλλαγή, αναφέρθηκε στις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου, τονίζοντας με ποιον τρόπο η εικόνα της χώρας μας αναβαθμίζεται διεθνώς μέσα από τις δράσεις αυτές.

Ο Γενικός Γραμματέας στην παρέμβασή του επεσήμανε τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο. Αναφέρθηκε στη δημιουργία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, απόφαση η οποία αναδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης στο περιβάλλον, καθώς και στην προετοιμασία του Κλιματικού Νόμου, ο οποίος θέτει δεσμευτικούς και μετρήσιμους στόχους για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα. Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην ελληνική πρωτοβουλία για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, πρωτοβουλία η οποία έχει υιοθετηθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ενώ αναφέρθηκε και στη Διακήρυξη της Αθήνας για την προστασία της Μεσογείου, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμβολή της Ελλάδας στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock