888 Λήξη συναγερμού στη Γερμανία: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Λήξη συναγερμού στη Γερμανία: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Λήξη συναγερμού στη Γερμανία: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όταν ένας άντρας , αγνώστων στοιχείων και χωρίς σχετική άδεια φέρεται να προσπέρασε την ασφάλεια στον τερματικό σταθμό 1 και να εξαφανίστηκε.

Οι πύλες Α και Ζ του τερματικού σταθμού 1 εκκενώθηκαν, ενώ σταμάτησε η διαδικασία επιβίβασης, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν έπειτα από τρεις ώρες και ήρθη ο αποκλεισμός του αεροδρομίου.

Με ανάρτησή του στο Twitter, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης γνωστοποιεί πως οι έρευνες των αρχών ολοκληρώθηκαν και ήρθη ο αποκλεισμός τμημάτων του αεροδρομίου. «Ευχαριστούμε όλους τους επιβάτες και το προσωπικό του αεροδρομίου για την κατανόηση και την πειθαρχημένη συμπεριφορά τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

⚠⚠ MELDUNG ⚠⚠#Terminalräumung am #Flughafen #Frankfurt abgeschlossen. Die betroffenen Bereiche sind wieder freigegeben und der Betrieb wurde wieder aufgenommen. Wir danken allen Passagieren und Flughafenmitarbeitern für ihr Verständnis und diszipliniertes Verhalten! pic.twitter.com/0H3EvUdPi6

— Bundespolizei Flughafen Frankfurt am Main (@bpol_air_fra) August 7, 2018

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας, είχε αναφέρει ότι ένας άντρας ο οποίος φέρεται να είχε μαζί του και ένα παιδί, είχε περάσει χωρίς να ελεγχθεί στη ζώνη ασφαλείας.  Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου, από λάθος μία τετραμελής οικογένεια από τη Γαλλία βρέθηκε στο χώρο ασφαλείας, ελέγχθηκαν και τελικά της επετράπη να ταξιδέψει.

Terminal 1 at #Frankfurt #airport is on hold…security everywhere. Thousands await an update. It’s calm, though crowded. #travel #security pic.twitter.com/u3m1XV65vM

— Celine Cousteau (@celinecousteau) August 7, 2018

Η επιβίβαση σταμάτησε περίπου στις 11:30 τοπική ώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

H Ομοσπονδιακή Αστυνομία αναικοίνωσε μέσω Twitter ότι πρόκειται για ένα τουλάχιστον πρόσωπο που πέρασε χωρίς σχετική άδεια στον φυλασσόμενο χώρο.

Νωρίτερα, στο πρώτο tweet με το οποίο είχε σημάνει τον συναγερμό στο αεροδρόμιο ανέφερε: «στην περιοχή Α του τερματικού σταθμού 1 στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λαμβάνονται αστυνομικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν μια άμεση παύση της επιβίβασης και εκκένωση της περιοχής ασφαλείας στα επίπεδα 2 και 3. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.»

Ακυρώθηκαν πάνω από 50 πτήσεις

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, περίπου 50 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πάνω από 13.000 επιβάτες επηρεάστηκαν από την εκκένωση του τερματικού.

Νωρίτερα, η  γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ο κύριος κόμβος της οποίας βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, είχε αναφέρει μέσω του Twitter πως η επιβίβαση διακόπηκε στα επίπεδα Α και Ζ του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου.

Η εταιρεία είχε αναφέρει ακόμη πως δεν ήταν να πει πόσες πτήσεις μπορεί να καθυστερήσουν ή να ματαιωθούν λόγω της εκκένωσης.

Επιβάτες του αεροδρομίου «ανέβασαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από την αναστάτωση που επικράτησε στο μεγαλύτερο αερδρόμιο της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης.

Στις 28 Ιουλίου περίπου 300 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γερμανίας έπειτα από εκείνο της Φραγκφούρτης, επηρεάζοντας περισσότερους από 30.000 επιβάτες, έπειτα από παρόμοιο περιστατικό κατά το οποίο ένα πρόσωπο πέρασε από την περιοχή των ελέγχων ασφαλείας χωρίς να ελεγχθεί.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ…;;; Τσελίκ προς Ελλάδα και Κύπρο: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο… Είναι πάνω από το μπόι σας»

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Νέες προκλητικές …