ΕνημέρωσηΟικονομία

Λαγκάρντ: Απίθανη μία αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ το 2022

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι μάλλον απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια το 2022 καθώς ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ αντικρούοντας τα στοιχήματα της αγοράς για μία αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο Οκτώβριο.

«Για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων, έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα τις τρεις συνθήκες που πρέπει να ικανοποιούνται για να αρχίσει η αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «Παρά την τρέχουσα αύξηση του πληθωρισμού, οι προοπτικές του μεσοπρόθεσμα παραμένουν υποτονικές και συνεπώς οι τρεις αυτές συνθήκες είναι πολύ απίθανο να ικανοποιηθούν τον επόμενο χρόνο».

Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ έγιναν μετά την αποτυχία της την περασμένη εβδομάδα να αντικρούσει τις προσδοκίες της αγοράς. Οι επενδυτές προεξοφλούσαν μάλιστα πρόσκαιρα δύο αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, ενώ τώρα προβλέπουν μία αύξηση επιτοκίων τον Οκτώβριο του 2022.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock