888 Λεβέντης: Η συνταγματική αναθεώρηση δε θα γίνει | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λεβέντης: Η συνταγματική αναθεώρηση δε θα γίνει

Λεβέντης: Η συνταγματική αναθεώρηση δε θα γίνει

Την εκτίμηση ότι «τελικά δεν θα γίνει η Συνταγματική Αναθεώρηση» έκανε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εξηγώντας ότι «από τη σημερινή συζήτηση άλλα έχει στο κεφάλι του ο κ. Τσίπρας και άλλα ο κ. Μητσοτάκης».

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ακόμα ότι είναι δύσκολο να βρει η επόμενη Βουλή τους 180 βουλευτές που χρειάζεται η αναθεώρηση.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λεβέντης έψεξε τον κ. Τσίπρα ότι «εκμεταλλεύτηκε αυτό το θέμα, το 2014, για να ρίξε μια κακή κυβέρνηση και τώρα θέλει να το αλλάξει», και πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να χρειάζονται 165 βουλευτές στην τρίτη ψηφοφορία.

Για το θέμα της Εκκλησίας, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να κάνει πίσω και σημείωσε ότι οι ιερείς αισθάνονται προδομένοι.

Συνδέοντας το θέμα της εκκλησίας με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης είπε: «Ό,τι και να κάνετε, εάν αυτές οι αλλαγές δεν γίνονται στην ψυχή του λαού είναι σαν να μη γίνονται».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είπε ότι δεν πρέπει τώρα να γίνει και ζήτησε επίσης να ψηφιστεί τροπολογία όπου οι βουλευτές να εξαιρούνται από τα αναδρομικά.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Κικίλιας: Στην κυβέρνηση θυμίζουν ΚΥΠατζήδες της δεκαετίας του ‘80 που δίνει ο ένας τον άλλον

«Όλη η χώρα παρακολουθεί εμβρόντητη τον επί τέσσερα χρόνια υπουργό του κ. Τσίπρα, τον κ. …