Τρόπος Ζωής

Οι επιστροφές Beatles, Rolling Stones και οι θάνατοι που σημάδεψαν το 2023 – Τα πρωτοσέλιδα της showbiz

Απεργίες που παρέλυσαν το Χόλιγουντ, το φαινόμενο της Taylor Swift, οι μεγάλες – ενίοτε σοκαριστικές – απώλειες ηθοποιών και τραγουδιστών, οι πολύκροτες δίκες αστέρων μέχρι και η είσοδος της Madonna στη ΜΕΘ! Το 2023 ήταν γεμάτο από πρωτοσέλιδα με ειδήσεις που χάρισε ο κόσμος της showbiz.

Αν, πριν από λίγα χρόνια, σας έλεγε κάποιος ότι οι Beatles θα βγάλουν καινούριο τραγούδι το 2023 θα τον πιστεύατε; Και όμως, αυτή ήταν μία από τις πολλές σημαντικές ειδήσεις από τον κόσμο της showbiz τη χρονιά που φεύγει, μεταξύ άλλων που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη.

Ακολουθούν μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις της showbiz για το 2023:

Απεργίες παρέλυσαν το Χόλιγουντ

Αναστατωμένοι για τις αμοιβές και φοβούμενοι για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσεται γρήγορα, οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ενώθηκαν με τους σεναριογράφους τον Ιούλιο. Οι συγγραφείς είχαν απεργήσει τον Μάιο για παρόμοιες ανησυχίες.

Ήταν η πρώτη φορά από το 1960, όταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν ο επικεφαλής του συνδικάτου ηθοποιών και η Μέριλιν Μονρόε έπαιζε ακόμα σε ταινίες, που απεργούσαν μαζί ηθοποιοί και συγγραφείς.

Έπειτα από εξαντλητικές 118 ημέρες απεργίας, το σωματείο των ηθοποιών του Χόλιγουντ SAG-AFTRA κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία για μια νέα τριετή σύμβαση με τα στούντιο, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της απεργίας τους.

Οι Beatles έβγαλαν τραγούδι

Κυκλοφόρησε το τελευταίο τραγούδι των Beatles στο οποίο μάλιστα ακούγεται η φωνή του αείμνηστου Τζον Λένον με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο έγιναν… μπαμπάδες

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί Ρόμπερτ ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο έγιναν ξανά μπαμπάδες σε ηλικία 79 και 83 αντίστοιχα.

In Memoriam

Έφυγαν από τη ζωή διάσημοι καλλιτέχνες όπως οι: Τίνα Τάρνερ, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, Χάρι Μπελαφόντε, Μάθιου Πέρι, Τομ Σάιζμουρ, Τζούλιαν Σαντς, Τζεφ Μπεκ, Τζέιν Μπίρκιν, Τόνι Μπένετ, Σινέιντ Ο’Κόνορ και Μάικλ Γκάμπον.

Hackney Diamonds από τους Rolling Stones

 Το θρυλικό ροκ συγκρότημα Rolling Stones κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με αυτό τον τίτλο που περιλαμβάνει 12 νέα τραγούδια, τα οποία έγραψαν κυρίως οι Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς. Αυτό ήταν το πρώτο τους άλμπουμ με πρωτότυπο υλικό από το 2005 και το πρώτο που ηχογράφησε το συγκρότημα μετά τον θάνατο του ντράμερ του, του Τσάρλι Γουότς, το 2021.

Η Madonna στην εντατική

Η Μαντόνα ανέβαλε την παγκόσμια περιοδεία της καθώς εμφάνισε σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη, η οποία οδήγησε σε πολυήμερη παραμονή της στην εντατική. Η καλλιτέχνις είχε ανακοινώσει στις αρχές του έτους μία παγκόσμια περιοδεία.

Το είδωλο της ποπ είχε ως στόχο να γιορτάσει την 40ή επέτειο από την κυκλοφορία του single της “Holiday”. Αναμενόταν να εμφανιστεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Καλλιτέχνες στο εδώλιο

Οι ηθοποιοί Κέβιν Σπέισι και Γκουίνεθ Πάλτροου και ο τραγουδιστής Εντ Σίραν συγκαταλέγονται στους διάσημους καλλιτέχνες που κάθισαν τη χρονιά αυτή στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Αθώος για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε κρίθηκε ο Κέβιν Σπέισι, στη δίκη του στο Λονδίνου. Ο καλλιτέχνης δικαζόταν για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τεσσάρων ανδρών.

Αθώα κρίθηκε και η Γκουίνεθ Πάλτροου για ατύχημα με σκι που είχε το 2016, στο οποίο ενεπλάκη και ο άνθρωπος που την κατηγορούσε, ένας 76χρονος συνταξιούχος οπτικός.

Υπέρ του Εντ Σίραν αποφάνθηκε δικαστήριο όσον αφορά στη μήνυση κατά του τραγουδοποιού για τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού του “Thinking Out Loud”.

Ο μηνυτής είχε καταγγείλει πως το τραγούδι του Εντ Σίραν παραβίαζε τα πνευματικά δικαιώματα του “Let’s Get it On” του Μάρβιν Γκέι. Η ετυμηγορία ήρθε έξι χρόνια αφότου οι κληρονόμοι του Εντ Τάουνσεντ – ο οποίος έγραψε το τραγούδι το 1973 μαζί με τον Γκέι – κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Σίραν, υποστηρίζοντας ότι τα δύο κομμάτια έχουν «εντυπωσιακές ομοιότητες».

Επιπλέον, εισαγγελείς του Νέου Μεξικού δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ασκήσουν νέα δίωξη εις βάρος του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό της 42χρονης τότε διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» πριν από δύο χρόνια.

Το φαινόμενο Taylor Swift και η Μπιγιόνσε

Η παγκοσμίου βεληνεκούς σταρ Τέιλορ Σουίφτ πέρασε 3,5 τρεισήμισι ώρες στη σκηνή, χωρίς διάλειμμα – ακόμη και τις αλλαγές ρούχων φρόντισε να τις κάνει ως επί το πλείστον επί σκηνής – παίζοντας περίπου 44 κομμάτια, χωρισμένα σε Eras (εποχές, εξ ου και ο τίτλος της περιοδείας), υπονοώντας ότι κάθε ένα από τα 9 άλμπουμ που παρουσιάζονται άφησε εποχή.

Δεν την πτόησαν οι καιρικές συνθήκες – στο Φόξμπορο της Μασαχουσέτης, ενώ ήταν στη σκηνή, έπιασε μια ισχυρή καταιγίδα, πλημμυρίζοντας το πιάνο της και κάνοντάς τη μούσκεμα μέχρι το κόκαλο. Η θρυλική περιοδεία της μάλιστα έγινε ταινία κόβοντας εισιτήρια 126 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως κατά το πρώτο σαββατοκύριακο που βγήκε στους κινηματογράφους.

Η sold-out παγκόσμια περιοδεία της Μπιγιόνσε «Renaissance World Tour» με έσοδα που ξεπέρασν τα 550 εκατομμύρια δολάρια επίσης μεταφέρθηκε στη Μεγάλη Οθόνη, ενώ σε κάποιους σταθμούς της περιοδείας της ενισχύθηκαν και οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία κοντά στους χώρους των συναυλιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters

To άρθρο Οι επιστροφές Beatles, Rolling Stones και οι θάνατοι που σημάδεψαν το 2023 – Τα πρωτοσέλιδα της showbiz δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock