888 Λε Πεν – Σαλβίνι: Συμμαχία για την μάχη στις ευρωεκλογές | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Λε Πεν – Σαλβίνι: Συμμαχία για την μάχη στις ευρωεκλογές

Λε Πεν – Σαλβίνι: Συμμαχία για την μάχη στις ευρωεκλογές

Τις ίδιες πολιτικές απόψεις μοιράζεται η επικεφαλής της γαλλικής σκληράς δεξίας Μαρίν Λε Πεν με τον Ματέο Σαλβίνι της ιταλικής Λέγκα. Για αυτό Λε Πεν και Σαλβίνι θα συνεργαστούν για τις ευρωεκλογές.

Την Πέμπτη (06.09.2018) η Μαρίν Λε Πεν δήλωσε ότι θα κάνει καμπάνια για τις ευρωεκλογές στις «ίδιες πολιτικές γραμμές» με τον σύμμαχό της της ιταλικής Λέγκα, τον Ματέο Σαλβίνι, που έγινε υπουργός Εσωτερικών της νέας ιταλικής κυβέρνησης σκληρών δεξιών/λαϊκιστών. Στόχος τους όπως είπε είναι μία «δημοκρατική επανάσταση» των «χωρών» στην Ευρώπη.

Ο Ματέο Σαλβίνι «γνωρίζει καλά τις θέσεις μας. Τις συμμεριζόμαστε από κοινού. Θα κάνουμε φυσικά προεκλογική εκστρατεία επάνω στις ίδιες πολιτικές γραμμές», δήλωσε στο Radio Classique η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού. «Έχουμε πολύ φιλικά αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι΄αυτό που κάνει».

«Πηγαίνουμε μαζί με όλους εκείνους που συμμερίζονται τις ιδέες μας στην Ευρώπη για να κάνουμε αυτήν την ευρωπαϊκή δημοκρατική επανάσταση», δήλωσε η Λε Πεν υπενθυμίζοντας την ανάληψη της εξουσίας από την  δεξιά στην Ιταλία και την Αυστρία.

Λε Πεν: «Θα κάνουμε προεκλογική εκστρατεία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες»
«Στόχος μας δεν είναι να έχουμε έναν δύο περισσότερους ευρωβουλευτές. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε έναν πλειοψηφικό συνασπισμό εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να σταματήσουμε αυτήν την τρελή κούρσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απείλησε η Λε Πεν, για την οποία «δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς ελεύθερες και κυρίαρχες χώρες».

Κατά την γνώμη της, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν υπερασπίζεται την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση, «μία αντιδημοκρατική κατασκευή… τα αποτελέσματα της οποίας είναι απολύτως καταστροφικά, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο».

Η Λε Πεν διαβεβαιώνει ότι το κόμμα της θα κάνει προεκλογική εκστρατεία «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες» , μετά την κατάσχεση από την δικαιοσύνη το καλοκαίρι ποσού 2 εκατομμυρίων από την κρατική επιχορήγηση προς τον Εθνικό Συναγερμό στο πλαίσιο της υπόθεσης των εικονικών θέσεων απασχόλησης του Εθνικού Μετώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Τα λόγια του Σόρος και του Κίσινγκερ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Έστειλαν τον …