ΕνημέρωσηΠολιτική

Το τρίπτυχο Κασσελάκη στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Προτεραιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, όπως την εκμυστηρεύονται οι πιο στενοί του συνεργάτες, είναι η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία.

Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι για να γίνει «ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά» απαιτείται σύντομα η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει στην ελληνική κοινωνία μια νέα πρόταση, την οποία στη συνέχεια θα επικοινωνήσει κι ο ίδιος στους πολίτες μέσα από συχνές περιοδείες του, ξεκινώντας από την πολύπαθη Θεσσαλία.

Αυτό το σκεπτικό του, άλλωστε, αναμένεται να αναπτύξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στη σημερινή (Τετάρτη) πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (στις 17.00) με τον ίδιο επικεφαλής, έστω και διαδικτυακά αφού βρίσκεται στις ΗΠΑ.

«Ενότητα, πρόταση, δράση» είναι το τρίπτυχο με το οποίο θα επιχειρήσει να βγάλει το κόμμα από την εσωστρέφεια ενόψει της μητέρας των μαχών, όπως έχουν εξελιχθεί οι ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάτες του κ. Κασσελάκη παρατηρούν πως ήδη στο κοινοβουλευτικό πεδίο οι τομείς έχουν αναλάβει δράση, συντονισμένα, με στόχο όχι μόνο τη στενή παρακολούθηση κι αποδόμηση των κυβερνητικών πρακτικών, αλλά και για τη διαμόρφωση θετικών και προοδευτικών προτάσεων για κάθε τομέα πολιτικής με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Την ίδια ώρα, δρομολογείται η ενίσχυση της τεκμηρίωσης και της υποστήριξης σε τεχνοκρατικό επίπεδο μέσα από τα think tanks, με επικεφαλής την Διάνα Βουτυράκου, τα οποία στην ουσία θα αντικαταστήσουν τους Τομείς Πολιτικής στην Κουμουνδούρου.

Και αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης έχει διαπιστώσει υπολειτουργία τους, που εν μέρει οφείλεται και σε λευκή απεργία ορισμένων που δεν τον έχουν αποδεχθεί ακόμα ως πρόεδρό τους.

Παραλλήλως, ο isyriza.gr αναβαθμίζεται σε σύγχρονο εργαλείο κοινωνικού διαλόγου, συμμετοχής και λογοδοσίας.

«Το άνοιγμα σε νέα πρόσωπα και ιδέες ήδη γίνεται πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προχωρά με ενότητα, αποφασιστικότητα, με εξωστρέφεια και το βλέμμα στραμμένο στη κοινωνία. Διαρκώς γειωμένος με την κοινωνία, τους πολίτες και τις ανάγκες τους, τη μάχη της επιβίωσης κόντρα στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό κι όλα τα θέματα της καθημερινότητας», τονίζουν συνεργάτες του κ. Κασσελάκη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock