Λινού στο CNN Greece: Δεν είχε λογική να μην υπάρχει πρόσβαση έξω

Υπέρ της χαλάρωσης των περιορισμών ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους τάσσεται η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση για επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά βαλβίδες αποσυμπίεσης μετά από μήνες περιορισμών και εν αναμονή των εισηγήσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας στο CNN Greece τονίζει την ανάγκη να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών στους εξωτερικούς χώρους:

«Νομίζω ότι το τελευταίο lockdown είχε κάποια στοιχεία που ενθάρρυναν τους ανθρώπους να μένουν μέσα και να συνωστίζονται σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μέτρα. Δεν είναι λογικό να μην έχεις πρόσβαση έξω. Όλες οι οδηγίες λένε να γίνεται αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου. Το να μην έχεις πρόσβαση σε κάποιον υπαίθριο χώρο είναι λάθος γιατί κάπου θα είσαι: ή έξω ή μέσα», λέει χαρακτηριστικά.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση