Λινού στο CNN Greece: Λογικό το άνοιγμα της εστίασης – Ένσταση για τη χρήση AstraZeneca στους 30-39


«Επιβεβλημένη κίνηση και απολύτως λογική» χαρακτηρίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθηνά Λινού, το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Μαΐου, μιλώντας στο CNN Greece. Διατυπώνει τη διαφωνία της ως προς τη χρήση του σκευάσματος της AstraZeneca για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών, ενώ εκτιμά ότι το self test συνιστά σημαντικό εργαλείο εν μέσω πανδημίας.

Η κυρία Λινού υπογράμμισε πως το ζητούμενο με το άνοιγμα της εστίασης είναι να μην υπάρξει «χαλάρωση» των μέτρων αυτοπροστασίας των πολιτών, καθώς ο κορωνοϊός παραμένει στην Ελλάδα.

«Το άνοιγμα της εστίασης είναι απολύτως λογικό και έπρεπε να γίνει. Βασική προϋπόθεση παραμένει, όμως, ότι θα λειτουργεί αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, με μάσκες την ώρα που οι άνθρωποι δεν καταναλώνουν φαγητό ή ποτό, με αποστάσεις και με περιορισμένα τα τραπέζια μόνο στα άτομα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια ή με ανθρώπους που ανήκουν στην “κοινωνική μας φούσκα” και με επαρκή και αποτελεσματικά self test στους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους», υπογράμμισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση