Λινού στο CNN Greece: Μόνο με αυστηρότερα μέτρα τώρα γλιτώνουμε καθολικό lockdown

Χωρίς άμεσο πολλαπλασιασμό και συστηματικοποίηση των τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους -ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς– και γενίκευση της εξ αποστάσεως εργασίας, ειδικά στο Δημόσιο, το καθολικό lockdown θα καταστεί μονόδρομος, δηλώνει στο CNN Greece η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

«Εάν δεν εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα, κεντρικά, με την έννοια να γίνουν σε όλες τις ευαίσθητες ομάδες και τους εργαζόμενους -περιλαμβανομένων όλων των εκπαιδευτικών- συστηματικά τεστ, και αν δεν μεγιστοποιηθεί η εξ αποστάσεως εργασία, και δεν λυθεί το θέμα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τότε θα γίνει μονόδρομος το καθολικό lockdown. Αλλά πρέπει να προηγηθούν αυτά μήπως και το αποφύγουμε» επισημαίνει η κ. Λινού υπό το φως της αύξησης των κρουσμάτων και της πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Προς αποφυγή ενός ολικού lockdown, η κ. Λινού αποσαφηνίζει πως δεν απαιτείται μόνο σωστή τήρηση των μέτρων, αλλά τεράστια αύξηση των τεστ ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικούς και εν γένει εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με κόσμο, γενίκευση της εξ αποστάσεως εργασίας κυρίως στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ και ευαισθητοποίηση σε ομάδες κοινωνικο-οικονομικά υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι Ρομά, οι πρόσφυγες, οι κρατούμενοι και οι άστεγοι.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση