Λινού στο CNN Greece: Νωρίς να βγάλουμε τις μάσκες – Είμαστε ακόμα πίσω στους εμβολιασμούς


Νωρίς για να βγάλουμε τις μάσκες, θεωρεί ότι είναι η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, εξηγώντας στο CNN Greece πως το ποσοστό των εμβολιασμένων στη χώρα είναι ακόμα μικρό και συνιστά να περιμένουμε μέχρι μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να αποφασίσει για το τι θα γίνει με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. 

«Προσωπικά θεωρώ ότι είναι νωρίς να βγάλουμε τις μάσκες, παρότι οι πληροφορίες διεθνώς λένε ότι μάλλον στον εξωτερικό χώρο δεν κολλάει, επειδή είναι μικρό το ποσοστό των εμβολιασμένων ακόμα στη χώρα, και υπάρχουν και θύλακες που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου», σημείωσε η κ. Λινού και έφερε ως παράδειγμα τους μετανάστες, μεγάλος μέρος των οποίων είναι χωρίς χαρτιά και δεν μπορούν να εμβολιαστούν ή οι ρομά που δεν ξέρω τι ποσοστό κάλυψης έχουν, ίσως και μερικές άλλες δραστηριότητες.

Η κ. Λινού συνιστά «να περιμένουμε μέχρι τέλος Ιουλίου και μετά να βγουν οι μάσκες και τονίζει πως επειδή το μήνυμα θα είναι αφού βγάζουμε τις μάσκες στον εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να προσέχουμε πολύ περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους, που θα συναθροιστούν αναγκαστικά άνθρωποι και δεν ελέγχονται, μήπως έχουμε καμιά διασπορά».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση