Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Λοβέρδος: Αντισυνταγματική η νέα ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες

Λοβέρδος: Αντισυνταγματική η νέα ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας και της νέας ρύθμισης για τις τηλεοπτικές άδειες, θέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

«Στην Ολομέλεια της Βουλής, την 23η Ιουνίου 2017, σας ζήτησα να καταθέσετε τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τη ρύθμιση που είχατε εισηγηθεί στη Βουλή και η πλειοψηφία την ψήφισε (η ΔΗΣΥ όχι). Μου απαντήσατε πως υπάρχει η γνωμοδότηση αυτή, ειδικότερα πως υπάρχει σχετική “αλληλογραφία” και πως θα την καταθέσετε. Ούτε όμως την καταθέσατε, ούτε και υπάρχει γνωμοδότηση του ΕΣΡ, ως προς τη νομοθετική σας παρέμβαση» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και υπογραμμίζει πως η γνωμοδότηση αυτή είναι συνταγματικώς απαραίτητη, την προβλέπει το Σύνταγμα και ακριβώς αυτό το περιεχόμενο επιβεβαίωσε και η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ».

Ο κ. Λοβέρδος επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, μετά την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, το ΕΣΡ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία πως η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική, λόγω της μη γνωμοδότησης του ΕΣΡ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής καλείται να απαντήσει «αν υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ για την αντισυνταγματικότητα της επιλογής του να μη ζητήσει τη γνώμη του για την πρόσφατη ρύθμιση που εισηγήθηκε στη Βουλή», «γιατί επιμένει σε αντισυνταγματικές πρακτικές» και αν θέλει να «καταργήσει στην πράξη την ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις βοηθών και οδηγών για σχολικά λεωφορεία από το Υπουργείο Παιδείας

ΑΣΕΠ: Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), συνολικά δώδεκα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη