Μάτι: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για την τραγωδία – Τι λέει ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Νέες αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την απολογία του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Σωτήρης Τερζούδης υποστήριξε στην απολογία του ότι ο υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών πριν από τη σύσκεψη με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά το απέκρυψε, ενώ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε απευθείας επικοινωνία με τον διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, δίνοντας επιχειρησιακές εντολές.

«Την ενημέρωση στον πρωθυπουργό την έκανε ο Ματθαιόπουλος, ο οποίος κατά το χρόνο της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα έλαβε το λόγο αυθαίρετα, παρακάμπτοντας τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, δηλαδή εμένα. Απορία μου προκάλεσε το γεγονός ότι αν και είχε ολοκληρωθεί η καταστροφή από την πυρκαγιά στο Μάτι ο κ. Ματθαιόπουλος, ξεκίνησε την ενημέρωση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη από άλλες πυρκαγιές οι οποίες δεν είχαν ούτε ανθρώπινα θύματα ούτε παρόμοιες καταστροφές» ανέφερε ο κος Τερζούδης.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση