Μάτι: Στοιχεία – φωτιά και αποκαλυπτικοί διάλογοι στη δικογραφία


Σχεδόν 3 χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, η κύρια ανάκριση για την υπόθεση ολοκληρώθηκε και η ογκώδεστατη δικογραφία οδεύει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί -δια βουλεύματος- για το ποιοι κατηγορούμενοι και για ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Η κύρια ανάκριση που διενήργησε ο ανακριτής Αθ. Μαρνέρης ολοκληρώθηκε μετά και τη λήψη των απολογιών των κατηγορουμένων και αφού προηγήθηκε η απόρριψη από την Εισαγγελία και των τριών αιτημάτων του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, απαριθμεί χιλιάδες σελίδες και περιλαμβάνει στοιχεία – φωτιά που αποκαλύπτουν την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού εκείνες της τραγικές ώρες αλλά και το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν για την ύπαρξη των πρώτων από τους 102 νεκρούς πριν από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση