ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Μάχη» Samsung – Apple για την παγκόσμια πρωτιά στα smartphones

Οι ελλείψεις σε chip και επεξεργαστές επηρέασαν αρνητικά τις πωλήσεις smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο το δ’ τρίμηνο του 2021 αν και στο σύνολο της χρονιάς το πρόσημο ήταν θετικό. Την ίδια στιγμή, η Samsung κατέκτησε την πρώτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις (με βάση τα τεμάχια) για το σύνολο του 2021 αλλά η Apple ήταν εκείνη που κέρδισε την πρωτιά στο δ’ τρίμηνο λόγω, φυσικά, της ώθησης που έδωσε το λανσάρισμα της σειράς iPhone 13.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, το 2021 διετέθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου 1,355 δισ. smartphones με την αύξηση σε σχέση με το 2020 να διαμορφώνεται στο 5,7%. Στο δ’ τρίμηνο οι συσκευές που διετέθησαν ανήλθαν στα 362,4 εκατ., αριθμός μειωμένος κατά 3,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Από την πλευρά της, η Strategy Analytics κάνει λόγο για πωλήσεις 1,358 δισ. συσκευών το 2021 (+4,5%) και για 365 εκατ. το δ’ τρίμηνο (-2,7%).

IDC και Strategy Analytics συμφωνούν πάντως στη σειρά κατάταξης των κατασκευαστών τόσο για το σύνολο της χρονιάς όσο και σε επίπεδο δ’ τριμήνου. Συγκεκριμένα, στο σύνολο της χρονιάς η Samsung ήταν πρώτη με ένα μερίδιο της τάξεως του 20,1% σύμφωνα με την IDC και του 20% σύμφωνα με την Strategy Analytics. Στη δεύτερη θέση ήταν η Apple με 17,4% (IDC) ή 16,8% (Strategy Analytics) με τον αμερικανικό κολοσσό να δείχνει να έχει πάρει κάποιες μονάδες μερίδιο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock