ΕνημέρωσηΟικονομία

Ενίσχυση 3,8 εκατ. ευρώ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενισχύει με το ποσό των 3.800.000 ευρώ τις τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Για τις 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες θα διατεθούν 2,8 εκατ. ευρώ και για τις 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες 1 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κάνει γνωστό ότι μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το χρηματικό ποσό είναι ύψους 700 ευρώ για τις τρίτεκνες και 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες μητέρες και πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που οι δικαιούχοι έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σε δήλωσή της επισημαίνει ότι «στηρίζουμε έμπρακτα και είμαστε δίπλα στην μητέρα αγρότισσα που δουλεύει σκληρά κρατώντας ζωντανή την ελληνική περιφέρεια. Είναι αυτή που καινοτομεί και εξελίσσεται. Οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό της ουσιαστικά, για να συνεχίσει να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών κοινοτήτων τόσο στη χώρα μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock