Μέρκελ: Η Τουρκία έχει επιθετικό και προκλητικό χαρακτήρα στη Μεσόγειο

Για «επιθετικό» και «προκλητικό» χαρακτήρα σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Μεσόγειο από την πλευρά της Τουρκίας, έκανε λόγο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, χαρακτήρισε «καλό σημάδι» το γεγονός ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis επέστρεψε σε τουρκικό λιμάνι.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλη εθνικών Κοινοβουλίων των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι «δυστυχώς η πρόοδος» σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας «δεν είναι τόσο άξια αναφοράς» όσο θα επιθυμούσε. Διοχετεύσαμε πολλή προσπάθεια στις σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας. Υπάρχει μια σειρά εμποδίων και δυσκολιών που επανέρχονται συνεχώς, ώστε θα πρέπει να αναμένουμε πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση τον Δεκέμβριο, αλλά δεν έχει προχωρήσει όσο ήλπιζα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών από την Ελλάδα και την Κύπρο, η καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ότι «η Τουρκία τα τελευταία χρόνια πήρε έναν δρόμο ο οποίος προκαλεί πολλή κριτική από την άποψη των αξιών μας, των πεποιθήσεών μας».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση