Κόσμος

Εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη από τον πρίγκιπα Χάρι για υποκλοπή στο κινητό του

Εκδότης βρετανικής ταμπλόιντ ζήτησε συγγνώμη από τον πρίγκιπα Χάρι επειδή επιδίωξε να αποκτήσει παράνομα πληροφορίες, κατά την έναρξη της εκδίκασης αγωγής που κατέθεσε μέλος της βασιλικής οικογένειας για τη φερόμενη υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών του και στην οποία αναμένεται να καταθέσει και ο ίδιος.

Ο Χάρι, 38 ετών, και κάπου 100 διασημότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται ηθοποιοί, αστέρες του αθλητισμού, τραγουδιστές και τηλεπερσόνες προσέφυγαν κατά του εκδοτικού ομίλου Mirror Group Publications, κατηγορώντας τις εφημερίδες του ότι αποκτούσαν τακτικά πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας ευρέως τηλεφωνικές υποκλοπές, εξαπάτηση και άλλα παράνομα μέσα μεταξύ 1991 και 2011.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως η παράνομη συμπεριφορά των Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People έλαβε χώρα εν πλήρη γνώσει των αρχισυντακτών και ανώτατων διοικητικών στελεχών που, όπως λένε, ήξεραν γι΄αυτήν, την ενέκριναν και τη συγκάλυψαν.

Ο MGN αμφισβητεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ορισμένες αγωγές κατατέθηκαν πολύ αργά και απορρίπτοντας τις περισσότερες από τις υπόλοιπες λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Χάρι ήταν θύμα υποκλοπών. Ο όμιλος αρνείται ότι υψηλόβαθμα στελέχη είχαν γνώση παράνομων ενεργειών.

Ωστόσο, σε έγγραφα στο Δικαστήριο του Λονδίνου, ο MGN παραδέχθηκε πως σε μία περίσταση είχε ανατεθεί σε ιδιωτικό ερευνητή να συγκεντρώσει παράνομα στοιχεία για τον Χάρι σε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου το 2004, λέγοντας πως «ζητεί απερίφραστα συγγνώμη και παραδέχεται πως ο Χάρι δικαιούται την κατάλληλη αποζημίωση».

Η υπόθεση του Χάρι, που δεν ήταν παρών κατά την έναρξη της δίκης, η οποία θα διαρκέσει επτά εβδομάδες, επελέγη ως μία από τις τέσσερις υποθέσεις η έκβαση των οποίων μπορεί να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο, και αναμένεται να καταθέσει ο ίδιος αυτοπροσώπως στις αρχές Ιουνίου, το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που θα κάνει κάτι τέτοιο από τον 19ο αιώνα, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

«Πρίγκιπας ή όχι, οι ολοφάνερα αθέμιτες και παράνομες μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τον κατηγορούμενο προκειμένου να αποκτήσει κάθε είδους πληροφορίες για τη ζωή του εκτός των βασιλικών καθηκόντων του ήταν πραγματικά άθλιες», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σέρμπορν, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Χάρι και άλλους ενάγοντες, στο δικαστήριο σήμερα.

«Κανείς δεν θα έπρεπε να το υποστεί αυτό», συμπλήρωσε.

Είπε πως οι παράνομες ενέργειες έλαβαν χώρα σε μεγάλη κλίμακα, λέγοντας πως ο MGN δαπάνησε εκατομμύρια για ιδιωτικούς ερευνητές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock