ΕνημέρωσηΠολιτική

Τσίπρας: Ποτέ δεν σκέφτηκα να διαπραγματευτώ την παρουσία μας στην Ευρώπη

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό έκανε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο συνέδριο της «Καθημερινής» με τίτλο «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Η παρέμβαση του αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα του, ενδεχομένως να το κάνει εμμέσως, μέσω κάποιου σχολίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέστη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προτιμώντας να παρέμβει μέσω μίας ανάρτησης, λίγες ώρες πριν την έναρξή του, παρέμβαση που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από τη νέα ηγεσία του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι «Σε αυτά τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης υπήρξαν σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, καθώς δεν πετύχαμε ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό άλμα αυτά τα 50 χρόνια» και πρόσθεσε ότι πολλοί είπαν ότι οδηγηθήκαμε στην κρίση εξαιτίας της αποτυχίας της Μεταπολίτευσης. Εγώ θα πω ότι οδηγηθήκαμε λόγω της προδοσίας των αξιών της Μεταπολίτευσης»

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ίσες ευθύνες γιατί πρόδωσαν τις δικές τους ιδεολογικές αρχές και μετατράπηκαν σε κόμματα δίχως συνεκτική ιδεολογία. Υποστήριξε δε ότι η χώρα σταμάτησε να παράγει.

Μιλώντας για την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης είπε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να διαπραγματευτεί την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ανέφερε ότι η χώρα δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς μια νέα δανειακή σύμβαση, ενώ άφησε αιχμές και για πρώην συνεργάτες του λέγοντας ότι «εγκλωβιστήκαμε σε πρόσωπα που είχαν προσωπικές ατζέντες. Υπήρχαν δυνάμεις που φλέρταραν με την ιδέα η χώρα να βγει από το ευρώ»

Μιλώντας για το μέλλον της Αριστεράς ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η Αριστερά δεν καταφέρνει να συμβαδίσει με τις εξελίξεις και να δώσει προοπτική ενθουσιασμού και μιας καλύτερης ζωής» και πώς «η Αριστερά οφείλει να αναστοχαστεί γιατί οι αξίες της είναι διαχρονικές»

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτοκριτική για ορισμένες επιλογές του καθώς όπως είπε «στην υπόθεση Novartis και στην υπόθεση τηλεοπτικών αδειών, η διαχείρισή μας ήταν ατυχής».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock