Επικαιρότητα

Μήνυμα του Πάπα για τα «αδέλφια μας, τους πρόσφυγες» πριν την επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

Στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφέρεται σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι ετοιμάζεται να έλθει ως προσκυνητής και απευθύνοντας εκ νέου μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς «τα αδέλφια μας», τους πρόσφυγες, εν όψει της μετάβασής του στη Μυτιλήνη.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη Μεσόγειο, μία θάλασσα στην οποία κηρύχθηκε το Ευαγγέλιο και αναπτύχθηκαν μεγάλοι πολιτισμοί» αναφέρει ο ποντίφικας, σημειώνοντας πως «η θάλασσα αυτή, η οποία αγκαλιάζει τόσους λαούς, με τα ανοικτά λιμάνια της, μας υπενθυμίζει ότι οι πηγές της συνύπαρξής μας, βρίσκονται στην αμοιβαία υποδοχή».

«Σκέφτομαι, όμως, και όσους τα τελευταία χρόνια, και τώρα ακόμη, αφήνουν πίσω τους πολέμους και φτώχεια και φτάνουν στις ακτές της ηπείρου μας και αλλού, αλλά δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα, και εργαλειοποιούνται. Είναι αδέλφια μας. Πολλοί έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Σήμερα, η Mare Nostrum, η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο» σημειώνει.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock