Υγεία & Διατροφή

Μαγιορκίνης: «Ίσως κλείσουμε τα νυχτερινά κέντρα στις κόκκινες περιοχές» – Κερδίζει έδαφος το μέτρο των περισσότερων τεστ σε ανεμβολίαστους – ΒΙΝΕΟ

Ωθούν εκατομμύρια κόσμου στην οικονομική καταστροφή.

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και στο τραπέζι έχουν τεθεί κάποια νέα μέτρα προς εξέταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχουν σκέψεις να γίνει κατηγοριοποιήση των περιοχών ανάλογα με την επιδημιολογική τους εικόνα.

Στο επίκεντρο της επιτροπής, ωστόσο, θα είναι κυρίως οι μεικτοί χώροι.

Ορισμός περιοχών μεγίστου κινδύνου

Σε αυτές τις περιοχές:

–    Μάσκα παντού
–    Διασκέδαση: Καθιστοί και με μάσκα και στους αμιγείς χώρους.

Τι λέει η κυβέρνηση

    Δεν συζητά τον καθορισμό περιοχών μέγιστου κινδύνου
–    Μάσκα παντού: Αμφίβολη η αποτελεσματικότητα
–    «Όχι» μέτρα σε αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης
–    «Όχι» σε οποιοδήποτε τιμωρητικό μέτρο για εμβολιασμένους
–    «Ναι» σε επιπλέον μέτρα σε μεικτούς χώρους
–    Επιπλέον τεστ

 

Νέα «βόμβα» Μαγιορκίνη

Η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη και όπως αποκάλυψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπάρχει πιθανότητα για νέα μέτρα σε περιοχές που προκαλούν ανησυχία όπως η Θεσσαλία, καθώς και η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ, σε ακραίες περιπτώσεις και αν φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πιθανόν στην εστίαση. «Εννοούμε μέτρα σε ακραίες συνθήκες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Δεν εννοούμε lockdown, αλλά μέτρα για να μειωθεί η πιθανότητα να έρθουν σε επαφή οι ανεμβολίαστοι. Ισως να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα σε αυτές τις περιοχές. Υπάρχει επιτυχημένο παράδειγμα με την απαγόρευση του καπνίσματος. Για παράδειγμα να φαίνεται με απόδειξη ο έλεγχος στα μαγαζιά. Αυτά τα μέτρα να έχουν σκοπό την αύξηση του εμβολιασμού. Το πιο βασικό είναι να αντέξει το σύστημα υγείας και με κάθε τρόπο θα πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός σε τοπικό επίπεδο».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν φαίνεται να προβληματίζεται για την Αττική παρά τα 943 κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα, λέγοντας ότι έχει λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με τον Αύγουστο. Δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία του για τα fake news για τον κορονοϊό και τα εμβόλια στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη,.

Προειδοποίησε ότι αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ο κορονοϊός δεν θα εκριζωθεί και «όλοι μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με αυτόν». «Νομίζω ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την αύξηση του εμβολιασμού. Δεν πρόκειται να φύγει ο ιός και ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την επιστροφή στην κανονικότητα».

 

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock